Statistică invazia Ucrainei. Oraşe atacate, refugiaţi, victime civile

Share

Rusia a făcut din invazia Ucrainei cel mai oribil eveniment beligerant care s-a pomenit până acum, în secolul al XXI-lea.

Iată mai jos datele concrete ale acestuia, conform CNN.

Invazia Ucrainei. Starea atacurilor în orașe-cheie

Eforturile de salvare au loc în orașul Mykolaiv, din sud, la locul unei lovituri cu rachete, asupra cazărmilor care găzduiesc soldați, a declarat oficialul regional Vitalli Kim.

Se spune că zeci de militari au fost uciși în atacul forțelor ruse, potrivit jurnaliștilor de la CNN şi afiliatului suedez Expressen, care se aflau la fața locului.

Orașul asediat Mariupol este bombardat aproape constant, potrivit unui maior din Armata Ucrainei, iar locuitorii raționalizează hrana și apa, în timp ce cadavrele sunt lăsate pe străzi.

Există de asemenea rapoarte contradictorii, cu privire la statutul uneia dintre principalele unități industriale ale Ucrainei, Uzina de Oțel Azov, din Mariupol.

Noi imagini din satelit arată distrugerea teatrului bombardat al orașului, cu cuvântul „copii” vizibil clar, în exteriorul clădirii.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că Rusia continuă să obțină câștiguri în sudul Ucrainei și “a folosit tehnici brutale și sălbatice”, în modul în care a vizat civilii.

Număr uluitor de refugiați

Aproximativ 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei, și sunt expuși riscului de a fi traficați, potrivit UNICEF, în timp ce nenumărați alții sunt strămutați în interiorul țării.

Primarul orașului Lviv, din vestul Ucrainei, a declarat pentru CNN că aproximativ 200.000 de refugiați din întreaga țară se află în orașul său, chiar acum.

SUA declară că Rusia a folosit rachete hipersonice

Oficialii americani au confirmat pentru CNN că Rusia a lansat săptămâna trecută rachete hipersonice împotriva Ucrainei. Este prima utilizare cunoscută a unor astfel de rachete în luptă.

Ministerul rus al Apărării a declarat că o rachetă puternică hipersonică „Kinzhal” a distrus vineri un depozit de muniții militare, din vestul Ucrainei.

Decesele cresc vineri

Cel puțin 847 de civili — inclusiv 64 de copii — au fost uciși în Ucraina, de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, conform ultimei actualizări din partea Națiunilor Unite, dar bilanțul real se crede a fi mult superior.

Share