home EVENIMENT, POLITICA Statele Unite trimit trupe speciale în Siria contra ISIS

Statele Unite trimit trupe speciale în Siria contra ISIS

Share

Barack Obama a ordonat deplasarea în nordul Siriei a până la 50 de echipe de forţe speciale, într-o încălcare evidentă a promisiuni de a nu ne pună “cizma pe teren” pentru a lupta contra militanților ISIS.

Pentagonul s-a consultat cu prim-ministrul irakian, Haider Al-Abadi, pentru a stabili un grup de operațiuni speciale, cu un număr nespecificat de forțe americane, cu scopul de “a consolida în continuare capacitatea SUA de a ţinti liderii și rețelele ISIS“, peste granița Siriei, în Irak, a declarat un oficial al administrației de la Washington.

Forțele vor fi susținute de un avion de atac A-10 “Warthog” și de avioane de vânătoare F-15, de la baza NATO Incirlik, din Turcia, în ceea ce echivalează cu o escaladare majoră a nivelului de forţe ale SUA din regiune.

Surse de administraţie au spus că SUA ar fi mări asistența militară pentru Iordania și Liban, pentru a ajuta guvernele în lupta lor contra ISIS.

Casa Albă insistă asupra faptului că strategia sa globală de combatere a ISIS rămâne aceeași și spune că forțele speciale vor fi ajuta la coordonarea forțelor terestre locale și la alte eforturi nonspecifice pentru a contracara ISIS, mai degrabă decât a se angaja în operațiuni majore la sol.

Obiectivul nostru de bază să degradăm și să distrugem ISIS nu s-a schimbat“, a spus un oficial superior din Administraţie, adăugând: “Am fost întotdeauna clari în a exprima că aceasta ar fi o campanie pe mai mulți ani și lucrurile continuă să stea în acest fel“.

Citeşte şi
Întâlnirile de lucru ale Viorică Dăncilă continuă să fie prezentate fără sonor. Poate ca să
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că declarațiile ministrului interimar al Justiției, Ana Birchall, conduc
Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, a declarat că procurorul general american, William Barr, a
Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să
Jurnalistul Liviu Avram ştie la ce se gândeşte acum Liviu Dragnea. Dincolo de ceea ce
Liviu Dragnea dorea să meargă în Statele Unite şi să participe la "Mic dejun cu
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, afirmă, în mesajul adresat în numele Guvernului SUA
Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a declarat îngrijorat de modul în care se desfășoară
Putin consideră că are dreptul să decidă soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie
Share