home MASS MEDIA STAREA PRESEI: Sfaturi pentru Nistorescu, sa nu mai piarda texte prin calculator

STAREA PRESEI: Sfaturi pentru Nistorescu, sa nu mai piarda texte prin calculator

Share

Ceea ce ma distreaza cel mai tare este cand unii oameni patesc ca si mine: pierd textele din calculator. Problema acestor oameni (mai nepriceputi in aceste amanunte decat copilul din imagine) este ca eu pateam aceasta acum vreo zece ani, cand inca sa ai un calculator intr-o redactie era un eveniment deosebit si prin casele jurnalistilor inca nu dantuiau nici anticele patru-opt-sase.

Ieri am gasit o solutie la problema lui Nea Cornel, cu oamenii serviciilor aciuati prin redactia dumisale, asa cum se poate vedea aici:

Eu sunt de asemenea convins ca in toata povestea aceasta sunt bagate si CIA, si BND, si Mossadul, dar si extraterestii grey. Cred ca este bine sa umbli prin redactie cu o casca de protectie camuflata cu plumb, ca astia citesc gandurile la distanta. Nea Cornel, stii ceva? Cel mai bine: nu mai gandi deloc!

Acum incercam sa ajutam insa o biata fiinta umana, aflata in impas tehnologic major, care vrea sa-si terorizeze colegii mai tineri cu tacanitul masinii sale de scris antediluviene. Ii donez eu, daca nu se poate altfel, un Hermes Ambasador, care someaza la mine in casa de ani de zile si care este foarte silentioasa. Totusi, mai fac o incercare.

Problema acestor oameni
este ca au pretentia, in conditiile in care nu s-au upgradat la creiere, sa ii conduca pe aceia ca mine: jurnalistii. In conditiile in care Cristoiu sta cu laptopul in tinda casei parintesti renovate din Gagestiul natal si navigheaza pe Internet ca soimul.

In conditiile in care raposatul George Pruteanu avea website-ul sau, pe care si-l administra singur, pe domeniu propriu si intrase foarte profund in tainele IT&C-ului, ajungand sa alinte un motor de cautare anume Mos Google, Cornel Nistorescu nu numai ca s-a comportat ca un mojic, de cand a venit sef la Coti, dar mai are si insolenta sa le dea ordine unor oameni care jongleaza cu calculatorul si Internetul.

As putea sa-i dezvalui neshte chestii lui Nisto, dar oamenii din aceasta redactie au si ei dreptul la libertatea lor. N-o sa-i spun nimic. O sa-l invat doar cum sa nu-si mai piarda textele din calculator, ca rad si curcile de el. Ca rad si curcile de dumneata, domnule director. Iar asta pentru ca, asa cum ai declarat pentru EvZ (foto dreapta):

Folosesc şi acum maşina de scris. Ieri am transpirat de ciudă că n-am avut-o la îndemână, pentru că mi-a dispărut un text din calculator, şi dacă o aveam, în cinci minute rescriam. Am pierdut editorialul şi a trebuit să-l rescriu de mână, cu pixul, am crezut că înnebunesc. Dar aduc eu o maşină şi-aici, pentru că este strictamente necesară. De acolo sigur nu dipare.

Nea Cornele, nea Cornele… Ti-a disparut textul din calculator pentru ca, la un moment dat, fara sa vrei, probabil ca ai vrut sa scrii “A” la inceput de fraza si, in loc sa apesi tasta “Shift”, ai apasat tasta de alaturi sau de dedesubt, “Ctrl”. “Ctrl” inseamna Control.

Adica exact ceea ce incerci dumneata sa faci la “Cotidianul”: sa detii controlul. Si ceea ce iti lipseste din comportament, dar aceasta este din alt film, pe care il vom viziona altadata.

La cat material de presa moca oferi, ne vom mai da in lighishpir multa vreme. Sa revin dara: cat timp insa nu vei detine controlul asupra laptopului dumitale dat de Vantu, nu vei detine controlul redactiei pe care crezi ca o conduci. Un inceput bun este sa stii sa folosesti tasta “Ctrl”.

Si, pentru ca nu vreau sa-i plictisesc pe internautii care citesc acum acest text, dupa ce s-au tinut cu mainile de burta, razand de incompetenta dumitale IT-ista, o sa-ti dau un sfat. Neprietenesc. Follow this link. You’ll need it!

“Still need more help? Just hit the F1 key. That’s help.”

Share