home MASS MEDIA, POLITICA STAREA PRESEI Radu Moraru: CNA face politie politica

STAREA PRESEI Radu Moraru: CNA face politie politica

Share

In debutul partii dedicate “securistilor din presa” din emisiunea sa, “Nasul”, Radu Moraru i-a dat replica Gabrielei Vranceanu-Firea, care spusese anterior pe Antena 3 ca “Felicia” nu a luat bani de la Transelectrica, asa cum o acuzase Nasul. Moraru a replicat:

Intr-adevar, Felicia nu a luat bani de la Trasnselectrica, ci a luat, prin Media Casa Press SRL, unde asociati sunt Gabi Firea si Camelia Voiculescu, de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, care se ocupa de productia de apa grea, 1,42 de milioane de euro, in octombrie-noiembrie 2008.

Nasul a explicat apoi ca vrea sa demonteze diversiunea pe care i-a pus-o la punct Consiliul National al Audiovizualului (CNA), care ar “face politie politica”, pentru ca Radu Moraru, asa cum a anuntat, a adus probe. Exact atatea probe “[…]cat sa se retraga Ciutacu si cred ca va face bine, va mai asana aceasta retragere starea natiunii”, a spus Moraru.

Apoi a difuzat pe post un material video, “cu ce le iese pe gura din pacate unora”. Inainte insa Radu Moraru a amintit ca Victor Ciutacu “a lucrat cu doi ministri penali”, dintre care initial l-a pomenit pe Musetescu.

Apoi a pus in unda o marturisire a lui Ciutacu, de pe Antena 3, din emisiunea sa “Cuvinte Grele”, in care acesta spune, evident la zapaceala, ca este mandru ca a vandut tara impreuna cu Musetescu.

Cum lucra Victor Ciutacu atunci, ar fi lucrat apoi si cu Seres, sustine Radu Moraru, perioada in care a fost administrator la o firma, GES SA, unde erau actionari firme ca Laminate SA, Unirea sau Asociatia PROGES si alte persoane juridice de acest gen, cu multi arabi ciudati prin consiliile de administratie, ca acela despre care am mai pomenit, de la fostul RODIPET.

Bogdan Radulescu: Ciutacu e o rotita in mecanismul Estului

Bogdan Radulescu, fost realizator la Radio Romania Actualitati, acum face un master la Bruxelles. A fost marginalizat in RRA, dupa o emisiune din seria “Periscop”, pe 21 martie 2008, cand ataca problema “tonomatelor cu euro”. S-a ocupat de chestiunea Victor Ciutacu si, din ancheta sa, a rezultat ca acesta este un jurnalist mercenar, care a facut afaceri cu Fahti Taher si in general se afla in slujba unor grupuri de interese.

Ciutacu a fost administrator al unei parti din afacerile lui Taher, a explicat Radulescu. El i-a cerut lui jurnalistului din Radio sa ii acorde un drept la replica in emisiune, dar apoi tot el a refuzat sa dea acest drept la replica si ulterior tot Ciutacu a afirmat ca nu i-a fost acordat acest drept la replica.

RRA a fost lezat de ancheta lui Radulescu, sustine acesta, pentru ca Radioul face afaceri cu o firma care apartine de grupul lui Dan Voiculescu. L-a acuzat pe jurnalist ca nu a procedat deontologic, neacordandu-i lui Victor Ciutacu drept la replica.

Dupa opinia mea, dl. Ciutacu este doar o simpla rotita a unui mecanism aflat in slujba Estului. Exista un grup de interese si oameni de afaceri care nu reprezinta deloc interesele Romaniei”, a afirmat jurnalistul Bogdan Radulescu.

Noi nu stim ce inseamna acest “Est”, despre care vorbeste jurnalistul Bogdan Radulescu, nici ce interese reprezinta acesti oameni, dar ii lasam pe altii sa se gandeasca ce ar putea insemna, privind o harta a Europei, spatiului mediteranean si a Africii de Nord.

Intamplator, pe aceasta harta URSS este figurata in rosu, cu secera + ciocanul, pentru ca pe cand se facuse harta inca nu cazuse comunismul.

CNA l-a amendat pe Radu Moraru cu 10.000 de lei, cu urmatoarea motivatie:

“În emisiunea “Naşul” din zilele de 07 şi 08 septembrie a.c., realizatorul, Radu Moraru, i-a adus acuzaţii grave jurnalistului Victor Ciutacu, fără prezentarea unor dovezi, încălcându-se astfel prevederile art. 42, alin. 1 -3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “(2) În cazul în care în emisiunile audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi (…)”.
Vizualizeaza aici comunicatul CNA


Observati cu cata gratie da afara din casa CNA gramatica limbii romane in acest comunicat, punand intre virgule “Radu Moraru”, probabil pentru ca acela care a scris comunicatul era foarte stresat. Cred ca in aceste zile la CNA se consuma foarte mult stres.

Citeşte şi
Radu Moraru a dispărut fără urmă, de două luni

După nişte apariţii halucinante, în sezonul electoral din ultima parte a anului trecut, jurnalistul Radu

Radu Moraru: O structură paramilitară “Doi şi-un sfert” a ocupat Naşul TV

Aşa cum am scris deja pe Facebook, l-am văzut astă-noapte pe jurnalistul Radu Moraru pe

Ultimul conflict, “muschetarii” Moraru, Cartianu, Turcescu

Un conflict surprinzător a izbucnit vineri, când Radu Moraru a scris un articol critic pe

Coldea şi Kovesi ar fi avut o relaţie amoroasă

Florian Coldea şi Codruţa Kovesi ar fi avut o relaţie amoroasă, care intră în conflict

100% cu Robert Turcescu pe Naşul.tv

100% cu Robert Turcescu va fi de luni seară, de la ora 20.00, pe postul

Revista pres(arilor). Emisiunile de la Naşul TV

~jurnalisti maghiari in greva foamei protestand contra Legii Presei~serviciile secrete ruse pregatesc cenzurarea Internetului~

Radu Moraru vrea să-şi facă televiziune cooperativă

Nașul vrea să își facă o televiziune, Nașul TV, pe banii telespectatorilor-acționari.

Radu Moraru publică un nou document despre 10 TV

Radu Moraru publica e-mail-ul pe care l-a trimis colegilor sai dupa prima luna de emisie,

INTERVIU Radu Moraru: Gaşca transpartinică vrea îmbogăţirea, nu binele ţării

Jurnalistul Radu Moraru de la 10 TV, realizatorul emisiunii "Naşul", a acordat un interviu website-ului

Realitatea TV, unde nu se poate discuta nimic coerent

Se incepe talk-show-ul cu disputa Radu Moraru - Intact, se ajunge la politica, aberam despre

Share