home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA, SPORT STAREA PRESEI: Portarul lui Dinamo Bucuresti, E. Doha, conform GSPTV

STAREA PRESEI: Portarul lui Dinamo Bucuresti, E. Doha, conform GSPTV

Share

Odata cu terminarea sezonului fotbalistic in curs, GSP TV are o problema de concentrare. De exemplu, unele litere scrise de cei din regia de emisie, stresati de faptul ca trebuie sa-si caute un alt loc de munca, se pierd pe drum.

Nu este obligatoriu sa stii in amanunt. Eu am dat cautare pe Mos Google si am aflat exact ce este orasul Doha: cea mai mare localitate din emiratul Qatar si capitala acestuia, cu putin peste 400.000 de locuitori, la Golful Persic, capitala statului. Si, evident, foarte multi zgarietori de nori.

Asa cum se vede in poza de deasupra, stresati, cei de la GSP TV au scris pe sticla, in burtiera, ca pe portarul lui Dinamo il cheama ca pe capitala Qatarului. Faza seamana cu aceea din timpul unui turneu final de fotbal, in care Romania trebuia sa joace cu Germania si se punea problema daca mijlocasul Jens Jeremies va fi titular sau nu.Emilian Dolha

Ei bine, necunoscand in profunzime legatura dintre limba germana si cum se pronunta acest nume, cititoarea stirilor de pe Europa FM (care ulterior avea sa devina front name, pentru un timp, la Realitatea TV si al carei nume nu vreau sa-l dau, pentru ca chiar este fata de treaba) a decis sa foloseasca impecabila citire in limba engleza. Astfel, bietul jucator, al carui nume se citea Iens Ieremiis, a fost botezat de simpatica speakerita Gens Geremais.

Si mai am una scurta, de la un alt om extrem de simpatic mie, Silviu Tudor Samuila, dar la care, probabil tot din cauza stresului generat de disparitia anuntata a GSP TV, limba, creierul si gura nu mai fac bine legatura.

Ieri dupa-amiaza, Rapiduletul meu tocmai luase gol de la Gaz Motan Medias, se repusese mingea la centrul terenului si feroviarii s-au aruncat in atac, feroci. Pana la urma a fost degeaba. Era fix ora 17:13. Silviu a spus:

Rapidul incearca o replica rapida.

Share