home LITIGII DE MUNCA, MASS MEDIA STAREA PRESEI: LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Sunt cenzurat de Ziare.com? Poate

STAREA PRESEI: LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Sunt cenzurat de Ziare.com? Poate

Share

Sunt cenzurat de Ziare.com? Poate. Sau poate ca nu, nu stiu, ca nu am comunicare cu managementul acestei publicatii electronice. Si nici nu intentionez.

In urma cu doua zile, am postat pe blog acest articol, asociat unui interviu in exclusivitate luat in luna octombrie a anului 2007, cand eram editor la Active Soft.

Rezultatul imediat poate fi vazut in comentarii. Reverberatiile acestei postari sunt foarte interesante.

Subiectul era, ca si la precedenta mea postare pe acelasi subiect, de pe blog, numarul mare de materiale de presa scrise de mine pentru Ziare.com, la care este creditat ca autor altcineva.

In urma cu trei zile, cand dadeai cautare “Florin Budescu” pe Ziare.com, obtineai vreo patru sau cinci pagini de rezultate, o mare parte fiind unele dintre interviurile video realizate in a doua parte a anului trecut si in ianuarie-februarie 2009, postate pe Ziare.com. Autor, la unele, era acreditat altcineva, iar eu eram semnat. Cum s-ar spune, eu eram sclavul, iar cel pe userul caruia era facuta postarea seniorul. Cul.

Motivatia – stupida: din luna ianuarie a anului 2008, de cand am plecat de la Ziare.com la alt website din firma, contul meu de pe acest site a fost sters, la rebranduirea publicatieicensorship. Eu cred ca pur si simplu din rautate, nimic altceva, pentru ca sunt insi care nu lucreaza la Ziare.com, posteaza aici si au cont.

Spun aceasta pentru ca, atunci cand am inceput sa livrez subiecte din nou pentru acest site, nu mi-a fost creat iarasi un cont, cum era normal, decat in momentul in care indrituitii s-au plictisit de blegul plictisitor, care venea si zicea ca iaaaaar are ceva de postat.

Lucrurile evolueaza insa. Azi, atunci cand dai cautare “Florin Budescu”, obtii numai trei rezultate, nu patru-cinci pagini, ca acum cateva zile, asa cum se poate constata aici:
Valeriu Steriu: Birocratia falimenteaza agricultorii (Interviu Video) (primul rezultat, la care este activat in titlu si continutul video, iar la autor scrie numele meu),
Exclusiv: Remes a impus cenzura in TVR (AUDIO) (al doilea rezultat, la care nu este activat si continutul audio, iar lucrurile au ramas neschimbate), precum si
Valeriu Steriu pentru Ziare.com: “Nu se poate vorbi de o criza a dioxinei” (AUDIO),
o alta exclusivitate pe care am adus-o site-ului, in debutul scandalului dioxinei.

La aceasta postare, continutul audio nu este activat, dar interviul este transcris, iar la autor sunt trecut tot eu, deci e ok. In schimb, interviurile mele video, care sunt la locul lor bine-mersi, pe site, nu mai pot fi gasite dand cautare “Florin Budescu” sau “Budescu”, ci doar dand cautare dupa numele interlocutorilor mei. Probabil ca s-a umblat la indexarea dupa numele autorului.

Represalii? Sa fie cenzura? Poate, ori poate ca acum se trec aceste contributii modeste ale mele pe Autor: Florin Budescu, asa cum ar fi normal. Voi vedea in zilele urmatoare ce anume se intampla. Promit sa iau pe rand, unul cate unul, toate interviurile video pe care le-am postat pe Ziare.com, sa ma lamuresc despre ce este vorba.

NOTA: Apropos de acest superb titlu: Prima Casa: Bancile vor putea executa silit locuintele, daca statul nu plateste.

Copii, bancile nu vor executa in viata lor nici o locuinta. Ele, daca vor executa silit, vor face aceasta cu titularii de contracte de credit.

Share