STAREA PRESEI – LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Cum e cand te simti un neg

Share

CITESTE AICI CRONOLOGIA LITIGIULUI

Cu o zi sau doua inainte
de 19 martie 2009, am primit un e-mail de la Mihai Paun (foto stanga-sus), in care acesta imi spunea ca nu mai poate sa ma tina pe statele de plata ale firmei si ma intreba daca mi-am gasit ceva de lucru:

Florin, nu stiu daca luna care urmeaza mai pot sa te tin pe statele de plata. Ai rezolvat ceva? MP”.

Adica eu eram asa, un fel de carpa de spalat pe jos, un accesoriu, un neg (foto dreapta – nu, nu sunt doua masti venetiene), o bula, o scula aschietoare, un botz care devenise jenant, stanjenitor si trebuia, prin urmare, expulzat. Care trebuie “tinut pe statele de plata”. Inca.

Pe 19 martie, Mihai Paun si directorul de personal Adrian Cocosila m-au invitat sa avem discutii, intai Paun si Cocosila, apoi doar cel din urma. Ambii m-au intrebat cu tot mai multa agresivitate daca sunt de acord sa incetam contractul cu acordul partilor.Wart2 p

Le-am raspuns ca nu si le-am repetat ca nu pot sa ma demita pur si simplu, pentru ca am drepturi si mi le cunosc bine: de exemplu, trebuie intai sa-mi dea un avertisment si trebuie sa si gaseasca motive pentru aceasta. Imediat, mi s-a revelat faptul ca fusesem luat in serios.

La cea de-a doua discutie, cea numai cu Cocosila, acesta mi-a spus, vizibil enervat, rosu la fata:

Florin, sa stii ca, daca vrei, noi putem sa-ti dam un astfel de avertisment, nici o problema”.

Am inteles exact ce a vrut sa-mi transmita:

Sa stii ca putem sa-ti fabricam un avertisment”.

Exact aceasta s-a intamplat peste alte 12 zile. Cinci zile mai tarziu, pe 24 martie 2009, am inregistrat la registratura firmei o adresa de la MediaSind, prin care se certifica faptul ca sunt membru al acestei organizatii profesionale (foto stanga). Inainte de inregistrarea in registrul Active Soft, i-am aratat-o lui Mihai Paun. Citez din acest document:

(…) In consecinta, va rugam sa luati act de aceasta notificare si sa acordati acestui angajat toate drepturile prevazute de dispozitiile legale.

Semnat: Cristi Godinac, presedinte FRJ MediaSind.

A fost primul moment in care l-am vazut pe Mihai ca se enerveaza foarte tare. Vizibil enervat, a inceput sa citeasca notificarea, invartindu-se prin birou si prin antecamera acestuia, prin fata celor trei secretare speriate de iesirea sa, pufnind si rasucind adresa de la Mediasind pe toate fetele si, finalmente, intrebandu-ma:

Ce-i asta, Florine? Ce reprezinta acest act? Adica mie mi se atrage prin asta atentia sa respect legea?”.

(urmeaza: Referat. Avertisment. Fisa postului. Editor. Mars la munca, negule!)

Share