home LITIGII DE MUNCA, MASS MEDIA STAREA PRESEI – LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Cronologie

STAREA PRESEI – LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Cronologie

Share

15 februarie 2009: Directorul general Active Soft Mihai Paun a intrat in birou si m-a anuntat verbal ca nu mai fac interviuri video pentru Ziare.com.

27 februarie 2009: Mihai Paun m-a chemat in biroul sau si m-a anuntat ca trebuie sa-mi caut de lucru, sa-mi depun CV-ul. Cu acordul lui Paun, am inceput sa vin patru ore la birou, cautandu-mi loc de munca.

Perioada urmatoare: Am fost mutat din biroul meu la un birou comun de serviciu de la Ziare.com: o masa, pe care era un desktop si un telefon. Desktopul era folosit la inregistrat telefoanele date si primite pe telefonul fix.

16, 17 si 24 martie 2009: Angajatii Active Soft, inclusiv eu, au/am primit succesiv trei forme diferite de act aditional la contractul individual de munca. Continutul acestor documente incalca legile si reprezenta o forma de presiune asupra salariatilor. Ca urmare, am refuzat semnarea actului documentului.

19 martie 2009: Paun si directorul de personal Adrian Cocosila au facut presiuni asupra mea, incercand sa ma determine sa accept incetarea contractului cu acordul partilor.

24 martie 2009: Printr-un e-mail intern, angajatii Active Soft au fost anuntati ca semnarea ultimei forme a actului aditional la contractul individual de munca este conditie obligatorie de continuare a contractului fiecaruia.

24 martie 2009: Printr-o notificare semnata de presedintele FRJ MediaSind, pe care am inregistrat-o la registratura Active Soft, am anuntat conducerea firmei ca sunt membru al acestei organizatii profesionale.

31 martie 2009: Cocosila si Paun m-au pus sa semnez trei documente:

1. Unul, prin care Adrian Cocosila imi facea un referat de sanctionare cu avertisment, pentru intarzieri repetate si absente nemotivate, neprecizandu-se zilele in care au fost constatate acestea.

2. Un al doilea, prin care Mihai Paun lua cunostinta de referat si imi dadea avertisment. In baza avertismentului, eram atentionat ca la urmatoarea abatere se va lua masura desfacerii contractului meu individual de munca.

3. Un al treilea, reprezentand o fisa a postului de editor la Ziare.com, in care se preciza ca aceasta este anexa la contractului meu de munca, incheiat pe 15 august 2007, cu mai bine de un an si jumatate in urma.

Am semnat fisa postului, apoi am semnat de primire pentru celelalte doua documente. In cursul lunii aprilie am anuntat in mod repetat, prin mai multe notificari, ca nu recunosc valabilitatea fisei postului, pentru ca aceasta era emisa pentru un alt post decat cel ce figureaza in contractul meu individual de munca. Pe card mi-a fost incarcat doar salariul de pe cartea de munca, nu si drepturile de autor.

1 aprilie 2009: Din motive de sanatate, am ramas in concediu medical pana pe data de 15 aprilie. Dupa expirarea zilelor de concediu medical, mi s-au aprobat sapte zile de concediu de odihna, pana pe 27 aprilie inclusiv.

28 aprilie 2009: La 10 minute dupa ce am ajuns la birou, Mihai Paun mi-a spus ca sunt redactor la Ziare.com, mi-a cerut sa predau laptopul si m-a trimis la munca. In redactie, am aflat ca era ordin sa nu scriu nimic. Pana la sfarsitul zilei, am scris o analiza, pe care am trimis-o pe e-mail redactorului-sef. Nu a fost publicata.

30 aprilie 2009: Mi s-a incarcat pe card numai salariul de pe cartea de munca.

29 aprilie – 29 mai, exclusiv saptamana luni-vineri 18-22 mai: Am trimis, in fiecare zi lucratoare, cate un articol sau chiar mai multe, autogenerandu-ma si alegandu-mi singur subiectele. Uneori am iesit pentru aceasta pe teren, alteori am dat telefoane, m-am documentat si am audiat surse, simultan continuand sa-mi caut alt serviciu. Am depus la registratura Active Soft noua notificari. Nu am primit raspuns la nici una dintre acestea.

8 mai 2009: Active Soft a emis prima decizie de suspendare a contractului meu de munca, incepand cu 18 mai, cand eram convocat la Comisia de disciplina. Pe 12 mai, fara sa stiu depre ce documente este vorba, vazand ca Active Soft incearca iar sa ma puna sa semnez ceva, le-am cerut doamnelor de la secretariat sa mi le trimita prin posta. Nu stiu daca aceasta decizie de suspendare a contractului a produs sau nu efecte juridice. Am notificat Active Soft sa repecte legea in momentul in care ma convoaca.

18 mai 2009: Active Soft a emis a doua decizie de suspendare a contractului meu individual de munca, incepand cu 28 mai, cand eram re-convocat la Comisia de disciplina. Avocatul meu a notificat Active Soft sa reprogrameze comisia, pentru ca nu poate participa, din motive obiective, atasandu-se documentul justificativ.

29 mai 2009: Active Soft m-a anuntat ca a decis incetarea contractului meu de munca individual incepand cu 3 iunie.

31 mai 2009: Mi s-a incarcat pe card numai jumatate din salariul de pe cartea de munca.

(urmeaza: “Nu mai faci interviuri pentru Ziare.com”)

Citeşte şi
Mihai Paun si-a dat demisia din ActiveSoft (HotNews)

Mihai Paun, directorul general al companiei Active Soft din grupul NCH care detine site-uri precum Read more

Exit ziare.com, enter ziare-pe-net (Mos Califar)

N-am nevoie de ersatz voxpublica - gen, forumistele moldovence ale udrei sau alti ciudatei anonimi Read more

Zoso se baga in seama cand nu-l baga nimeni…

... tot in seama, evident. Ieri scriam despre CT Popescu si ultima sa excrematie jurnalistica Read more

Ziare.com anunta apocalipsa fiscala

Nu e prima data cand Ziare.com face asa. Cel mai mult rau il fac acest Read more

Revista presa(rilor). Turcescu, in locul lui Sassu?

Adrian Tudor sustine ca Turcescu nu vine interimar, ci definitiv, si nu director, ci presedinte Read more

Revista presa(rilor). SRS vine? Tranteste Adevarul?

Cel putin asa da pe surse Tibi Lovin. Sincer? Cred ca ar fi horror. Oricum, Read more

Revista presa(rilor)

TVR 1 revine in Moldova in doua luni, anunta website-ul Stirea Zilei, din Republica Moldova: Read more

Revista presa(rilor)

Michael Schroeder în locul lui Răzvan Corneţeanu, la conducerea Adevarul Holding, anunta Tiberiu Lovin: Organigrama Read more

Revista presa(rilor)

Reporter Virtual anunta ca Peter Imre e noul şef de la Adevărul Holding: In curand, Read more

Revista presa(rilor)

"Trafic.ro s-a tâmpit", crede Tiberiu Lovin: Ma gandesc ca trafic.ro s-a tampit definitiv. De doua Read more

Share