STAREA PRESEI – LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Anexa la contract privind fidelitatea (II) Obligatia de confidentialitate

Share

FrightenedMan400 pCITESTE AICI CRONOLOGIA LITIGIULUI

Voi trece peste prima forma, cea mai aberanta
a acestui document si voi scrie aici numai despre ultima, cea de-a treia, pe care au semnat-o destui. Ea este in plina exercitare a functiunilor sale si poate produce efecte, de-acum incolo, poate si peste zece ani.

Cei care au semnat-o si-au stabilit poate cursul vietii, de-acum incolo, pentru multa vreme. Ca si limitarile. Nu stiu exact insa daca toti cei care lucreaza in continuare la Active Soft au semnat-o sau nu.

La punctul 4 din document se spune ca “angajatul se obliga ca timp de 2 ani (pentru functiile de executie) si 5 ani (pentru functiile de conducere), dupa incetarea contractului de munca, a. Sa pastreze confidentialitatea deplina in privinta Informatiei Confidentiale si Proprietare a Angajatorului (ICP – n.n.), indiferent daca aceasta este desemnata in mod expres ca fiind de natura confidentiala sau nu, precum si sa ia toate masurile necesare impuse de cerintele postului pe care il ocupa pentru a asigura ca aceasta este protejata in mod adecvat si nu se afla la indemana persoanelor neautorizate”.

ICP se refera la o multime de lucruri, care pot fi citite in documentul aflat in foto, dar se refera si la “informatia inventata, conceputa, dezvoltata, creata, produsa sau pusa in practica de Angajat”.

Apeland la nivelul meu de cunostinte juridice, o sa incerc sa traduc limbajul si sa-l transpun in realitatea mea (care nu e si a lor). Sa incercam deci: acum trei ani, am facut un interviu cu Bogdan Naumovici. Azi, nu-stiu-cat decembrie 2011, nu mai sunt angajat Active Soft.

Sa presupunem prin absurd ca la un moment dat, in timpul interviului, Bogdan m-a rugat sa ne oprim putin, a tras o portie de plans sanatoasa si mi-a marturisit ca are o sticla in burta. Apoi a spart lavaliera de masa (care era foarte pretioasa, pentru ca aveam camera cu doua iesiri, pentru doua lavaliere). Sa mai fabulam, inventand ca ulterior am continuat interviul cu Bogdan folosind un singur microfon multidirectional.

Daca eu, la trei ani de la moment, nemaifiind angajat Active Soft, beau o bere cu prietenii din presa si le povestesc asta, am incalcat actul aditional. Sa continuu cu un alt exemplu, de data aceasta deloc tratament fabulatoriu.

Este interzis pentru mine sa le spun noilor mei colegi de la, sa zicem, “Romania Libera”, peste un an, ca Valentin Lazea, economist-sef al BNR, mi-a vorbit despre un eventual imprumut FMI, cu luni de zile inainte ca el sa se concretizeze.

Informatia este vizibila pe blogul meu si a fost publica si pe Ziare.com. Aceasta nu conteaza, pentru ca este ceea ce juristii Active Soft numesc, in limbajul folosit si inteles numai de ei, ICP (Informatie Confidentiala si Proprietara).

(maine: Anexa la contract privind fidelitatea (III) Obligatia de a nu recruta personal)

Share