home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA STAREA PRESEI: Cotidianul lui Nistorescu – virgula-ntre subiect si predicat

STAREA PRESEI: Cotidianul lui Nistorescu – virgula-ntre subiect si predicat

Share

Alo, domnilor! Domnilor! Vorba lui Paunescu: Vedeti sa nu fiti arestati pentru port ilegal de limba romana. Adrian Paunescu, stiti personajul, de asemenea si el cu unele probleme, dar nu despre asta vorovaim acilea.

Va aduc aminte, domnule Nistorescu, ce va amintea (la randul sau) ce va spunea carevasazica Ion Cristoiu aici:

“Draga Cornel, / Deşi ai ajuns ditamai boss în toate sensurile cuvîntului, îmi permit să-ţi spun, aşa cum îţi spuneam pe vremea cînd îţi corectam gramatical manuscrisele, atrăgîndu-ţi atenţia că între subiect şi predicat nu se pune virgulă…”

… si restul l-ati citit in postarea mea anterioara.

Vorbim despre faptul urmator, unul plin de invataminte: venit la Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu a cenzurat o ancheta de presa, facuta profesionist de unul dintre cei mai buni reporteri ai sai. Breasla a reactionat, scriind.

Cornel Nistorescu a reactionat si el, comandand o autoflegelare-n public, in care sa arate ce grobieni sunt indivizii care-l ataca pe el. E o forma de Cornel Nistorescuautovictimizare publica. Uneori tine. Unul, Iliescu pre numele sau, Ilici-n timpul liber, a castigat in ’92-toamna neshte alegeri astfel.

La Nistorescu nu a tinut, s-a frant condeiul. Cand s-a frant, a facut PAM! si a iesit o virgula-ntre subiect si predicat. Bine-ati venit, domnilor, in clubul select in care se mai afla, asa cum puteti vedea in arhiva acestui site, de-a volna, cum zice Ion Creanga, OTV, Antena 3, Realitatea TV, gsp.ro.

E o greseala mare, de care nu te spala nici apele Amazonului…

Share