STAREA PRESEI – ACTIVE SOFT: In martie, mai multi salariati Active Soft s-au consultat cu avocati

Share

In luna martie a acestui an, dupa primirea primei forme a actului aditional la contractul de munca, despre a carui ultima forma am scris aici, dar si aici, si nu numai, un grup sanatos de salariati Active Soft de la diferite site-uri au protestat vehement.

Acest prim document, cel mai scandalos, a fost precedat de un e-mail de la directorul general Active Soft (foto stanga sus).

Grupul de salariati nemultumiti contactase anterior mai multi avocati, care le-au spus toti acelasi lucru: continutul actului aditional este ilegal. “Razmerita” s-a intins rapid in toata firma, iar nemultumitii s-au dus la conducere si au protestat, sustinand ca avocatii contactati de ei spusesera ca actul aditional ce le fusese propus de firma este ilegal.

In urma acestui scandal intra-firma, conducerea NCH, autoarea documentului, a produs inca doua forme succesive ale sale. Despre acest scandal, din punctul meu de vedere, am scris anterior, asa cum am explicat.

Iata (foto dreapta) continutul e-mail-ului numarul doi pe acest subiect, trimis de Paun. Reproducem din continut:

Cei care au indoieli si refuza semnarea contractului, vor avea ocazia sa primeasca lamuriri imediat ce voi organiza cadrul necesar (probabil voi solicita un reprezentant al NCH – ca autor al actului aditional, care sa dea lamuriri cu privire la sensul clauzelor din contract)

Din acest e-mail rezulta clar ca geniile care au pus la punct acest document nu sunt de la Active Soft, ci din cadrul grupului NCH. Pe de alta parte, mult mai important este ca pe 17 martie exista un grup destul de consistent de salariati care “au indoieli si refuza semnarea contractului (n.n.: este vorba despre actul aditional)”.

La sfarsitul lunii martie
mi-a fost desfiintat contul de e-mail de serviciu. Totusi am apucat sa primesc un al treilea e-mail (foto stanga-jos), despre care acum am confirmare ca a fost primit de toti salariatii Active Soft. Ca si pe precedentele doua.

In acesta, ei erau anuntati ca semnarea actului aditional la contractul individual de munca, in ultima sa forma produsa de catre firma, este conditie necesara pentru continuarea relatiilor contractuale ale salariatului cu angajatorul, precum si ca trebuie sa distruga foile de hartie pe care erau printate primele doua forme ale documentului.

In prezent, salariatii nemultumiti au semnat si ei actul aditional in ultima sa forma, asigurati de avocatii pe care i-au consultat ca nu au nici o problema si ca orice instanta le-ar da dreptate, in cazul in care juristii NCH se trezesc din somn si sustin ca au visat ca vor sa ii impute cuiva incalcarea acestui document samavolnic.

Share