home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Sorina Matei revine la B1, cu “Actualitatea Românească”

Sorina Matei revine la B1, cu “Actualitatea Românească”

Share

Sorina Matei se întoarce la B1, cu Actualitatea Românească

Sorina Matei a plecat de la B1 TV cu un mic scăndăluţ mare, iar acum se întoarce şi va realiza din nou emisiunea “Actualitatea Românească”, de la ora 20.00.

În afacerea în care Elena Udrea a fost pusă sub acuzare, apoi arestată, iar acum este arestată la domiciliu sub control judiciar, politicianul a acuzat-o, direct sau prin interpuşi, pe Sorina Matei că este plătită din şpăgile de la Microsoft.

Au urmat săptămâni de concediu pentru Sorina Matei.

Acum, aceasta se întoarce. Iată comunicatul săltăreţ primit de la B1. Plain text:

De luni, 23 februarie, ora 20.00, Sorina Matei revine in grila de programe a B1 TV cu emisiunea ”Actualitatea romaneasca”.

Pentru toti cei care aveau emotii in acest sens, asteptarea a luat sfarsit. Nici o conspiratie mondiala, nici Elena Udrea sau Traian Basescu si nici macar celebra pisica “Lipici”, vinovata pentru deteriorarea mijloacelor fixe ale Antenei 3 n-au reusit sa impiedice revenirea Sorinei Matei pe ”sticla” de la B1 TV, unde va fi platită, ca si pana acum, din incasarile pentru publicitatea difuzata pe post.

În comunicatul propriu-zis, plain text-ul este primele două paragrafe, apoi urmează:

Ne-a impresionat până aproape de lacrimi (dar nu chiar până acolo) grija pe care o poartă, deopotrivă oameni politici și colegi jurnaliști, postului nostru de televiziune. Că e de vânzare, că e în insolvență, că e finanțat de X și de Y, persoane nefrecventabile. Existăm, deci deranjăm.

• comunicat B1 TV, varianta downloadabilă

În pleiada de acuzații care ni se aduc, răsărite în spațiul public în ultimele zile precum mandatele de arestare ale politicienilor, revine în mod obsesiv chestiunea finanțării B1 TV. Suntem convinși că o echipă de băieți deștepți, specializați în depistarea firmelor fantomă din Panama, va elucida și acest mister și-l va împărtăși tuturor, eventual cu un share pe Facebook. Dar, foarte important, și cu PROBE. Ceva din care să reiasă, de exemplu, de ce ar fi mai onorabil Dan Voiculescu și mai puțin onorabil Nicolae Dumitru.

Altfel, dacă cineva e interesat, cu bună credință, de sursele de finanțare ale B1 TV, poate consulta informațiile de la Ministerul Finanțelor. Sau se poate uita pur și simplu la B1 TV să vadă ce clienți difuzează publicitate. Apropo, Nicolae Dumitru a “finanțat” și Antena 3 în 2013 – 2014 cu publicitate. Se pune că a fost pentru propagandă băsistă?

B1 TV
Bucureşti,
20 februarie 2015

Share