home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Sorina Matei: Ba Oancea e simpatizant Rusia şi China, nu eu!

Sorina Matei: Ba Oancea e simpatizant Rusia şi China, nu eu!

Share

Sorina Matei reacţionează dur după ce Sorin Oancea, patronul postului B1 TV, a dat-o afară pentru că emisiunile ei ar fi avut o orientare pro-rusă. Matei dezvăluie amănunte picante din culisele postului B1 TV.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Matei susţine că de fapt Oancea este un admirator al dictaturilor din Rusia şi China şi dezvăluie o afacere pe care un apropiat al lui Oancea, cel care conduce site-ul B1 TV, încerca să o facă cu Primăria Sector 5, condusă de PSD-istul Daniel Florea.

Postarea integrală:

Sorin Oancea, aş usual, se plânge la prietenul său Obae, pay for play, cu care eu nu am ce să discut.

1. După 6 zile în care a ţinut totul secret, netransparent, reziliand contractele prin intermediar, fără explicaţii, prin mail, că „bărbaţii”, spune că nu e nicio legătură între fondurile garantate de guvern la care a aplicat exact în ziua când au dispărut emisiunile, este doar o coincidenţă. Însă datele factuale sunt mai puternice decât orice. La 13.07, Oancea a aplicat prin ÎMM înveşt, la 20.11 a sunat cerberul să anunţe rezilierea. În aceeaşi zi de marţi, luni emsiunile fiind în program.

2. Bineînţeles că eram angajată la B1. Din ianuarie 2018. Numai că domnul Oancea în ianuarie 2020 s-a trezit pe nepusă masă să zică că are probleme cu o firmă, pe care aveam cartea de muncă, că vrea să închidă firma/pe care nu cred că a închis-o, şi ca să accept să treacă totul pe drepturi de autor că nu mă va afecta asta. Am acceptat, a făcut actele, apoi s-a trezit că le-a greşit, a scris în acte 4 emisiuni pe săptămână în loc de 4 emisiuni pe lună, apoi le-a rupt, le-a înlocuit, singurul lucru pe care eu l-am dorit fiind să-mi plătească toate emisiunile, munca mea. Că uneori sunt 4 vineri ale lunii, alteori 5. Cu greu, a acceptat, după ce a schimbat actele greşite de el şi cerberii lui inteligenţi. Tot în ianuarie contractul fiind prelungit cu 1 an. Până în ianuarie 2021.

3. Cu Rusia, China, Coreea de Nord şi Salvaţi Copii. Este de râsul curcilor. În aprilie 2020, la începutul pandemiei, Oancea dădea mesaje în timpul emisiunii ca măsură el granita Rusiei cu China şi spunea că „s-ar putea spune că şi dictacturile sunt bune la ceva”, mesaj la care nu i-a răspuns nimeni, şi în mai 2020, dădea mesaje înainte de emisiune că dacă nu dau de scandalul intern de la Realitatea în emisiune, înseamnă că nu mă lasa Rusia şi China sau ceva. I-am oferit datele de pe Worldometers cu testarea după care n-a mai zis nimic. Factualul este factual. Doar Oancea a ajuns de râsul copiilor de grădiniţă să citească Sputnik.

Obesiile lui Oancea cu Guşa şi Pacuraru n-am cum să i le rezolv. Eu am făcut anchetele şi pe Realitatea, Guşa, Pacuraru, Moncea, dar n-am obsesii cu nimeni. Asta în timp ce nimeni de la B1 nu putea să facă nimic pe scandalul Realitatea pentru că erau „vulnerabili” şi apar prin interceptări, Loteria and şo on.

4. Prostiile lui Oancea cu China şi Rusia sunt hrănite şi de un tip Roco, şeful de la site, care şi ăla începuse să dea mesaje în timpul emisiunii cu 2 săptămâni înainte. Cum eu n-am nicio treabă nici cu siteul B1, nici cu nimeni, când am văzut că efectiv bate câmpii, i-am zis că prejudecăţile şi propaganda oamenilor lipsiţi de informaţii elementare nu mă interesează. Şi l-am blocat să nu mă mai asasineze cu mesaje în timpul emisiunii.
Roco e supărat pe toată presa că l-a dat Libertatea/Tolontan că a aplicat la o licitaţie din subordinea Primăriei Sector 5, licitaţie la care a aplicat atât Roco cât şi altă firmă, în valoare de jumătate de milion de euro, iar după ce a scris Libertatea, în aprilie, s-a renunţat la licitaţie. Nasol moment. Foarte bine a făcut Libertatea ca a scris.

Link 1 LIBERTATEA https://www.libertatea.ro/…/in-miezul-epidemiei-pe-31-marti…

Link 2 LIBERTATEA https://www.libertatea.ro/…/primaria-sectorului-5-renunta-l…

5. Cu audienţele, iar o minciună a lui Oancea. Joi a dat prin Obae, prietenul lui, că bagă un documentar în locul emisiunii de vineri, bineînţeles, fără să spună că a rezilitat 2 emisiuni care existau luni, pe documentarele PBS/Frontline ale USA luând ideea de la mine, că eu urmăresc PBS/Frontline de mai bine de 10 ani. Datele factuale arată că audienţele de vineri, de când scos emisiunea Actualitatea Românească, şi a băgat PBS au fost mai mici decât acum 2 săptămâni când era emisiunea.

https://www.paginademedia.ro/…/pandemia-de-coronavirus-in-s…

6. Problema sunt banii daţi şi facilităţi prin Guvernul Orban. Care n-au legătură cu jurnalismul, jurnaliştii, ci cu patronatele lacome şi cu probleme. Şi cu dealurile făcute pe sub masă, motiv pentru care a şi ţinut totul secret crezând că toţi oamenii sunt proşti şi publicul trebuie minţit.

7. Şi patronatele au probleme, motiv pentru care se tot schimba şi se lupta teribil între ei.

Share