Sorin Oprescu vrea să zgâlţâie elevii în simulator

Share

Sorin Oprescu este poate cel mai excentric primar pe care l-a avut Capitala în două decenii de existenţă. După ce le propunea bucureştenilor să le facă autostradă suspendată, acum  Sorin O vrea să pună elevii în simulatorul de cutremure şi să-i zgâlţâie bine, bine de tot, ca să fie pregătiţi pentru seisme.

Ideea este efectiv cretină, pentru că trainingul în simulatorul de cutremure se face însoţit de alte măsuri de pregătire antiseismică. Or să înceapă să se distreze copiii, la cât de şocaţi sunt ei în ziua de azi, încercând să alerge de mama focului prin sala de clasă şi nu vor înţelege nimic.

Se vor duce acasă mama azi ne-am jucat la şcoală de-a cutremurul şi am prins-o de cozi pe Adriana când fugea după Viorel, iar la un cutremur veritabil se vor speria la fel de tare şi nu vor fi deloc pregătiţi.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că  Sorin O i-a sfătuit pe copii să nu se ascundă pe sub bănci (de aici presupunerea noastră că vor începe să alerge prin simulator ca nebunii), cea ce este exact inversul a ceea ce trebuie să facă.

Mărmureanu: Urmează unul foarte adânc

Dincolo de conotația sexuală, ce dovedește că libidoul lui Mărmureanu funcționează, un cutremur foarte adânc ar urma să se producă în Vrancea, a declarat la emisiunea “După 20 de ani” profesorul. Zona de risc este sudul Moldovei şi mai puţin Capitala, a afirmat cutremurologul, adăugând că “aşa rezultă din analizele” făcute.

Mărmureanu a spus: “Poate să fie tip ’40 sau tip 1802”. Cutremurul catastrofal din 1940 a avut epicentrul la 150 de kilometri şi 7,7 grade pe scala Richter, iar cel din 1802, tot vrâncean şi el, a avut epicentrul la aceeaşi adâncime şi 7,9 grade pe scala Richter.

Păi bine, Mărmurene, nu spuneai dumneatale că nu vine un cutremur foarte mare până în 2050-toamnă? Ca să nu mai vorbim că ne brăilești inutil cu noțiuni irelevante, pentru că un cutremur foarte adânc poate să se simtă la suprafață ca fiind de 2,3 grade pe scala Richter, deci mai lasă-ne.

Ori spuneai că vine un cutremur foarte adânc şi foarte mare (şi aceasta de mulţi ani), ori nu mai spuneai nimic, că în ultimii ani ne-ai înnebunit: când vine un cutremur important în următorii cinci ani, când unul foarte adânc, când unul mare, când nu vine nimic.

Ba dansează Vrancea, dar e lipsit de importanţă, ba se cutremură, dar e în limitele normalului… puțină seriozitate nu strică, dom director onorific.

citește și: Raed Arafat: În caz de cutremur, Capitala va primi ajutor pentru intervenţii din restul ţării

Share