Soldat rus: Tată, noi folosim muniție interzisă, cu fosfor, în Ucraina!

Share

Muniţie interzisă, folosită de Rusia, în Ucraina. Discuţiile telefonice pe care le au soldaţii ruşi cu familiile de acasă sunt un bun instrument de informare.

Într-o conversaţie interceptată cu tatăl său, un soldat rus a mărturisit că “au folosit din belşug diverse lucruri în Ucraina, care în general sunt considerate interzise”.

Serviciile de informații militare ucrainene au interceptat o convorbire audio între un soldat rus și tatăl său, în care invadatorul mărturisește că a folosit muniții cu fosfor interzise, trase din MRLS “Grad”, în războiul împotriva Ucrainei.

Înregistrarea convorbirii vocale interceptate a fost publicată de Serviciul de informații al Ministerului Apărării din Ucraina.

Tatăl soldatului rus i-a reamintit fiului său că aceste muniții sunt interzise de Convenție, iar Aleksey i-a răspuns: Tată, știi, noi folosim aici o mulțime de diverse lucruri, care în general sunt considerate interzise”, a notat Serviciul de informații al Apărării, conform Newsweek România.

Mai jos, un astfel de atac, asupra Regiunii Doneţk. Zici că-s focuri de artificii (care folosesc şi ele fosfor, printre altele, dar exploziile acelea sunt neletale), dar e mult mai mult decât atât.

Share