home DIVERSE Soarelui i s-a pus pata pe Terra (AIM)

Soarelui i s-a pus pata pe Terra (AIM)

Share

Soarele pare sa aiba de vreun an si jumatate incoace o activitate mult mai mare dect ar fi fost de regula, in ciclul de 11 ani. Specialistii sunt chiar ingrijorati de exploziile de plasama, de furtunile solare.

foto: OpenYourEyesTo2012AndBeyond

fotoinfo: There are greater forces at work on Earth and in the universe, some of which are unfathomable forces, that we are going to have to confront in the upcoming days. We must respect these awesome powers. If we don’t respect these forces our very existence and our way of life will crumble. We must remember that we are fragile guests upon this planet, just as the dinosaurs were, until an asteroid hit the reset button on planet Earth

Si acesta pare sa fie doar inceputul, daca se vor adeveri scenariiloe astonomilor, in 2012 ne putem astepta la un scenariu apocaliptic. Unda de scoc care va lovi vineri Terra va fi prima intr-o serie de neoprit, dupa cum anunta astronomii de la Institutul Lebedev din Moscova.

NASA anunta, la randu-i, ca tsunami-ul solar, declansat de cea mai puternica eruptie a inceput deja sa-si arate efectele. Este vorba despre fluctuatii in campul magnetic terestru, de slabirea centurii Van Alen si de intensificarea aurorelor boreale.

click to enlarge superbe view

Medicii, in schimb, fac o legatura intre eveniment si starile de depresie si nervozitate pe care le-am putea resimti vineri, cand asteptam asa-numitul varf al fenomenului. “Lumea e totmai nervoasa, mai agitata”, se arata in Medical Journal, editia de Washington.

Fluxul de plasma ejectat de eruptia solara care a afectat Pamantul marti se deplaseaza spre atmosfera terestra cu o viteza de 410 kilometri pe secunda.

Potrivit specialistilor Laboratorului de astronomie si studierea Soarelui de pe langa Institutul Lebedev din Moscova, fluxul de plasma va provoca o furtuna magnetica puternica… citeste tot aici

Share