Sepsi OSK şi Csikszereda au cântat împreună imnul secuilor, pe Rapid

Share

Csikszereda, echipa de Miercurea Ciuc, s-a impus în faţa celor de la Sepsi OSK, în Finala Cupei Elitelor U19, cu 1-0.

La final, fotbaliștii celor două formații s-au aliniat în fața galeriei, au intonat imnul secuilor și au fluturat drapelul regiunii, sub privirile șefilor FRF, prezenți pe arena din Giulești pentru a înmâna trofeul și medaliile.

Peste 300 de fani ai lui Csikszereda și Sepsi au asistat la finala Cupei Elitelor U19, pe arena din Giulești.

La final, aceștia s-au unit și au intonat imnul Ținutului Secuiesc. Printre scandări, s-a numărat și „Ria, Ria, Ungaria”, cântecul folosit de ultrașii maghiari, la meciurile echipei naționale.

Fotbaliștii și oamenii din staff-urile celor două formații s-au aliniat în fața galeriei și au cântat la rândul lor, în timp ce fluturau un steag al Ținutului Secuiesc.

La moment, au asistat și reprezentanții Federației Române de Fotbal, în frunte cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Acesta, care este directorul Comisiei tehnice din cadrul FRF, a comentat momentul:

„Nu e nici un fel de problemă, am luat jucători la lot atât de la Csikszereda, cât și de la Sepsi. Oamenii sunt liberi să-și hotărască singuri soarta, așa și jucătorii se duc unde vor”.

Înaintea finalei dintre Csikszereda U19 și Sepsi U19, doar trei fotbaliști au dus mâna la piept, în momentul intonării imnului României, „Deșteaptă-te, române!”.

Cei trei jucători care au răspuns pozitiv momentului au fost Robert Hamciuc, Sergiu Șerban și Denis Rența, toți de la Sepsi, etnici români. Restul fotbaliștilor însă nu a schițat nici un gest.

Miercurea Ciuc, respectiv Sfântu Gheorghe, sunt municipiile de reședință ale județelor cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), respectiv Covasna (73,7%).

Eduard Novak, ministrul Sportului din România, în vârstp de 45 de ani, este originar din Miercurea Ciuc. Novak a fost protagonistul unui nou moment controversat.

El a lăudat fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru calificarea în finalele Cupei Elitelor U19, respectiv Cupei României la seniori. Nu și pe cei de la FC Voluntari, adversara covăsnenilor, în ultimul act al Cupei României:

Sunt foarte mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru modul în care au demonstrat că seriozitatea și munca susținută reprezintă singura garanție a rezultatelor.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă astăzi Finala Cupei României cu FC Voluntari, cu șanse mari la titlu, iar în deschiderea finalei de seniori vor juca Finala Cupei Elitelor U19 AFK Csikszereda și, din nou, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal, ceea de dovedește că singurele lucruri care contează sunt managementul eficient și seriozitatea. Le doresc tuturor mult succes și îi felicit pentru aceste performanțe.

– Facebook @ Eduard Novak

Mesajul a fost publicat și în limba maghiară, precum sunt toate postările ministrului.

Share