home EUROVISION, EVENIMENT Seling: Nu scrie in nici un contract sa faci playback

Seling: Nu scrie in nici un contract sa faci playback

Share

Paula Seling a reactionat la acuzele care i-au fost aduse, referitoare la faptul ca, prin mijloace numai de ea stiute, a reusit sa-si cante live ambele piese sambata, in emisiunea “Ne vedem la TVR”, in pofida faptului ca producatorul emisiunii ceruse tuturor participantilor la finala Eurovision Romania 2010 sa faca playback.

SURSA FOTO: Paula Seling pe Facebook

Mesajul este adresat “@ Ciprian” si” @ Dalma”, care probabil ca este Dalma Kovacs, deci am putea sa intelegem ca aceasta ar fi unul dintre concurentii Paulei care si-au manifestat nemultumirea.

“Nu obisnuiesc sa ma justific”, scrie Paula Seling pe Facebook, “dar, pentru ca unele accente din textele postate de voi ar putea sa dezinformeze si sa creeze o impresie falsa despre atitudinea mea, am sa fac urmatoarele precizari:

1. Conditiile oferite de TVR au fost aceleasi pentru toata lumea – PLAYBACK ; asta s-a precizat si in emisiune, lucru care m-a facut sa subliniez contrariul […] pe facebook si twitter…

COMENTARIU: Corect, dar cheia in care a pus conditiile TVR a fost alta: nu cantati live, si nu noi va asiguram conditiile de playback, daca vreti mai mult, descurcati-va fiecare, cum sugereaza Paula Seling mai jos:

2. Conditiile de LIVE pe care le-am avut in emisiunea”Ne vedem la TVR” au fost suportate in totalitate de echipa noastra; am repetat intens, cateva zile inainte, pentru a putea instala aparatura necesara sustinerii live a pieselor in timpul acordat in emisiune si pentru a nu incurca pe nimeni cu nimic. Poate ca am neglijat putin aspectele coregrafice si pe cele de prezentare scenica insa ni s-a parut mai important sa investim timp si energie in a gasi metotde de a sustine piesele live.

COMENTARIU: Iarasi, aici apar doua sugestii neplacute pentru rivalii pe care ii are in concurs Paula Seling.

Prima, ca ea si Ovi au repetat intens, preocupati in primul rand de muzica, instaland  aparatura si muncind, adica ceilalti nu au muncit cat ei.

A doua, ca, mai mult, ceilalti concurenti din finala Eurovision au fost mai curand preocupati de imagine, punand accentul pe coregrafie, nefiind preocupati din proprie initiativa sa cante live, lucru pe care se intelege ca TVR nu l-ar fi interzis, ceea ce este fals.

3. Am precizat televiziunii ca nu tin neaparat sa cant in emisiune; oricat de important ar fi concursul Eurovizion, principiile mele, respectul pentru public sunt mai importante.

COMENTARIU:Din acest fragment, se intelege ca Paula Seling le-a spus celor din TVR: ori ma lasati sa cant live, ori nu cant deloc. Am principii.

4. In ultima instanta a fost alegerea fiecaruia. Nu scrie in niciun contract ca trebuie facut playback.

COMENTARIU: Revine ceea ce era o sugestie la punctul 1: nu scrie in niciun contract ca trebuie facut playback. Asa e, nu scrie.

5. Ovi a venit, pe cheltuiala proprie, tocmai din Norvegia si nu a fost de acord sa faca playback; ca si in cazul meu, publicul sau este foarte atent la astfel de lucruri si s-ar fi scandalizat daca ar fi vazut asa ceva.

COMENTARIU: Iarasi, ca si la punctul 2, unde se sugereaza ca ea si Ovi Iacobsen au muncit intens ca sa cante live, acum Paula sune franc ca baiatul s-a chinuit, a venit din Norvegia special si nu ar fi acceptat sa nu cante live, pentru ca publicul sau s-ar fi scandalizat. Sugestia este evidenta: publicul ar trebui sa fie scandalizat ca a vazut “asa ceva”, adica faptul restul concurentilor au facut playback.

Una peste alta, indiferent care va fi adevarul si de partea cui se afla el (ca doar nu sunt aici ca sa impart eu dreptatea intre concurentii Eurovision), vreau sa reproduc ceea ce mi-a spus aseara unul dintre cei ce participa la aceasta editie a Concursului National Eurovision:

Foarte grav este ce a spus Alexandru Catalan de la Adevarul. Eu inteleg, din cele intamplate acum si din ce s-a scris, ca lucrurile stau asa: Adevarul o sustine pe Luminita Anghel si TVR pe Paula Seling.

Ati fi surprinsi cine anume este.

Share