home DIVERSE Secretele pentru a obtine permisul auto din prima incercare

Secretele pentru a obtine permisul auto din prima incercare

Share

Anul 2018 a venit la pachet cu o serie de schimbari pentru cei care doresc sa obtina permisul de conducere. In incercarea de a avea strazi din ce in ce mai sigure, autoritatile au inasprit cerintele medicale pentru cei care fac scoala de soferi.

Pentru cei care sunt sanatosi tun insa, regulile sunt aceleasi ca si in anii precedenti.

Din pacate, rata de promovabilitate a examenului auto este una foarte scazuta: la fiecare examen reusesc sa promoveze maxim 48% dintre elevi, existand si judete cu 26%.

Cauzele pentru acest esec pot fi destul de multe:

  • Rezolvarea unor chestionare auto depasite;
  • Lipsa studiului;
  • Lipsa informarii.

Majoritatea celor care nu promoveaza scoala de soferi sunt cei care nu invata partea teoretica, motiv pentru care urmatoarele secrete se dovedesc extrem de utile pentru orice viitor sofer.

Ce trebuie sa faca un elev care doreste sa ia permisul din prima?

1) Sa citeasca codul rutier si sa il inteleaga. Este primul pas si este cel care pune o baza solida in constructia cunostintelor. Pentru o organizare foarte buna, pasajele mai importante sau cele care pun dificultati pot fi subliniate.

2) Sa completeze chestionare auto drpciv. Exista o multime de surse cu chestionare auto, insa este bine sa se opteze pentru o sursa de incredere. Cei care doresc intrebari identice cu cele ce vor fi la examen pot sa rezolve chestionare auto pe b-drpciv.ro, un site ce ofera informare de calitate si este de incredere. Chestionarele trebuie sa fie rezolvate intr-un numar cat mai mare, pana in momentul in care numarul raspunsurilor gresite tinde spre zero.

3) Sa puna intrebari in momentul in care au nelamuriri. Desi codul rutier este destul de bine pus la punct, exista anumite puncte care pot crea nelamuriri. Instructorul auto este prezent pentru a raspunde la intrebari si a ajuta orice elev, asadar, orice nelamurire trebuie sa fie clarificata.

4) Sa acorde atentie maxima orelor de condus. Desi numarul celor care pica examenul la proba practica este ceva mai mica, exista destul de multi elevi care se focuseaza pe teorie si neglijeaza practica. Tocmai de aceea, atentia sporita este esentiala.

5) Sa se odihneasca inainte de examen. In principiu, perioada in care trebuie sa se invete toate informatiile necesare examenului auto ar trebui sa se intinda pe o luna inainte de examen. Cu toate astea, cu una sau doua zile este bine sa se renunte la invatat si sa se obtina o doza suficienta de odihna. Pentru a putea promova este nevoie de o minte odihnita, care gandeste cat se poate de logic, in conditiile in care majoritatea intrebarilor au si elemente logice.

Promovarea examenului auto este la indemana oricui, insa poate sa fie si extrem de grea daca abordarea nu este una corecta. Tocmai de aceea, cei care doresc sa ia examenul din prima trebuie sa respecte toate regulile si sa insiste pe codul rutier si pe rezolvarea chestionarelor auto, care vor contura intr-un mod foarte eficient cunostintele.

Share