Schwartzenberg: “Realitatea pierde bani lună de lună”

Share

Deși mulți s-au pripit să concluzioneze că Elan Schwartzenberg a făcut o afacere proastă preluând Realitatea TV, milionarul îi contrazice.

a1.ro

”Despre afacere în pierdere vom putea vorbi la finalul acestei aventuri, vedem atunci cât am câștigat, dacă am pierdut sau nu”

, explică acesta.

Răspunde și celor care nu l-au văzut în noua postură de mogul și cărora li se părea greu adaptarea la lumea feroce a mass-mediei.

”În general, când mă gândesc la o afacere în care sunt majoritar, aștept să se adapteze lumea la mine”

, spune Schwartzenberg, menționând că presa nu este un segment nou pentru el, cochetând cu acest domeniu de mai bine de zece ani.

Cum începe reorganizarea? În primul rând, birourile Realității, inclusiv redacțiile, se mută la finalul lunii, cel târziu începutul lui octombrie, în sediul Willbrook de pe DN1.

”Cu tot respectul pentru managementul domnului Ghiță, la Realitatea cred că, din păcate, cifrele financiare arată nevoia de a mă implica. Mă înțeleg excepțional cu domnul Ghiță.

N-am avut nici o problemă cu el, cred că înțelege perfect că el este manager și eu sunt proprietar și știe mai bine decât mine că acel proiect pe care-l are făcut pe genunchi este un contract ce poate fi rupt în 3 secunde.

Cred că relația noastră nu se bazează pe contract, ci pe încredere reciprocă, pe stimă. Din punctul meu de vedere, intenționez să-i fac o ofertă puțin mai interesantă de a se implica în această afacere decât ce face momentan”

, declară Elan Schwartzenberg. Acesta menționează că l-a rugat pe Sebastian Ghiță, la imperativ, ca în noua schemă de funcționare a televiziunii, să nu existe excese pe post.

”Consider că la momentul preluării, Realitatea era o televiziune care dacă ploua în China cu gheață, vinovat ar fi fost Băsescu. Îmi doresc ca acest post să fie de genul CNN și am avut două rugăminți precise: vreau să fim o televiziune echidistantă, echilibrată, normală.

Nu vreau să văd oameni lingușiți sau oameni tăvăliți la infinit. Am rugat să trecem ușor-ușor în programul în care moderatorii nu mai au foarte multe păreri personale, fără legătură cu realitatea. Și cred că s-au făcut niște progrese”

, concluzionează afaceristul… tot pe Capital

Share