Scandalul Basescu vs. Politia & Jandarmeria, mai grav decat pare

Share

In spatele ultimului scandal al tapetarii presedintelui cu imprecatii de catre politistii demonstranti, cu complicitatea jandarmilor, intuiesc ca se afla mai mult decat se spune astazi.

De la simplele “Iesi afara, jigodie ordinara!”, “Jos Basescu!”, “La puscarie!”, “Demisia!”, adresate de catre manifestantii politisti, pana la convocarea CSAT de catre cel jignit, este o distanta de cativa ani lumina, care probabil ca ar trebui sa fie umpluta cu un continut pe care astazi nu il cunoastem.

Este foarte interesant sa aflam cum de s-a putut ca la mitingul ce a provocat acest scandal cinci politisti manifestanti sa poarte arme incarcate cu munitie. Logic ar fi ca politistii sa apere ordinea publica, nu sa fie un pericol la adresa acesteia.

Logic ar fi fost ca jandarmii sa reactioneze, pentru ca in astfel de situatii ei au ordine clare si se comporta ca un dispozitiv militar, antrenat sa anihileze astfel de pericole.

Si, desigur, se pune intrebarea: ce incredere mai poate avea Basescu in serviciile de paza si protectie asigurate de un corp politienesc care il face jigodie, ii cere demisia si ii doreste sa ajunga la puscarie?

Voi aminti numai cazul celui de-al treilea presedinte egiptean, Anwar El Saddat, care a fost asasinat de un militar manipulat de catre fundamentalistii islamici pe 6 octombrie 1981, in urma unei conspiratii care pana la urma a fost dejucata, dar Saddat a decedat.

Mie toate acestea imi suna a inceput de lovitura de stat, oricat de exagerat pare acum ceea ce afirm. Semnele ei, dupa incercarea asemanatoare din primavara anului 2007, sunt evidente.

Doua televiziuni s-au transformat practic, exact din anul 2007, cu consecventa si abnegatie, in organe de presa ale pucistilor: Realitatea TV si Antena 3. Cel putin trei partide arondate politic acestui demers anticonstitutional imbracat in haine aparent legale actioneaza din spatele celor doua televiziuni.

Dar lucrurile sunt putin mai alambicate. Aceste (cel putin) trei partide folosesc o intreaga armata de jurnalisti cointeresati financiar sau captivi sistemului, care in acest moment se confunda aproape cu mass-media romaneasca de varf.

Sunt mult mai multe organe de presa care edifica o realitate paralela tembela, schizofrenica, conform careia Traian Basescu este un despot de tip rus, chiar din partea unor insi suspectati sau/si consacrati pentru relatiile mai mult sau mai putin oficiale cu cercurile ruse de putere.

Exista pe Internet o intreaga pletora de bloguri si site-uri care folosesc cele mai diferite metode de intoxicare (constienta sau nu) a opiniei publice cu variatiuni ample ale acestei idei complet gresite – ca Basescu ar fi un dictator sau ca ar avea astfel de tendinte.

In acest timp, cele doua televiziuni asa-zise “de stiri” si-au transformat programele in lungi dezbateri succesive dedicate unui soi de think-tank continuu, in timp real, in sprijinul inlaturarii lui Basescu prin orice mijloace din fruntea statului.

De exemplu, fara sa aiba defapt nici un fel de respect pentru sindicate, pe care le dispretuiesc din tot sufletul, aceste televiziuni transforma miscarile sindicalo-politice aservite, arondate in actiuni asa-zis cathartice, la care, vezi Doamne, ar participa toata natiunea satula de Basescu, cand in fapt rezultatele mitingelii politruce sunt niste manifestatii prapadite, la care iau parte cel mult cateva mii de persoane.

Din punctul meu de vedere, cel mai interesant ar fi, pentru jurnalistii de investigatie (cati mai sunt) adevarati in tara aceasta, de aflat:

1. cine sunt cei cinci politisti cu armament si munitie participanti la manifestatia de la finalul saptamanii trecute? Care este trecutul lor? Au legaturi cu serviciile secrete? Dar cu serviciile secrete straine?

2. cine sunt liderii sindicali care au condus aceasta manifestatie? Urmeaza aceleasi intrebari de detaliu ca la punctul anterior. Pentru mine, spre deosebire de liderii confederali, pe care ii cunosc de prin anul 1993, acestia sunt o necunoscuta.

3. cum se explica acest comportament de-a dreptul instigator al Jandarmeriei? O institutie care pana acum, in atatia ani grei pentru Romania, s-a situat deasupra politicii, dupa rolul activ avut (cel putin) in reprimarea manifestatiilor de strada din Capitala, din vara anului 1990, de dupa Mineriada din 13-15, spre rusinea sa.

4. se poate face, dincolo de presupunerile noastre, dupa ceea ce vedem pe ecrane, legatura faptica intre manifestatia politica, politica editoriala a televiziunilor A3 si RTV, patronii acestora si cele trei partide conspiratoare, care tot anunta de prin primavara ca asteapta momentul potrivit sa il dea jos pe “Basescu-dictatorul”?

Basescu, Blaga, Boc, Cotroceni, criza, criza economica, criza financiara, criza politica, Emil Boc, Guvern, manifestatii, mitinguri, ordine, Palatul Cotroceni, paza, paza si protectie, politie, politisti, protectie, Traian Basescu, Vasile Blaga, CSAT, Consiliu Superior de Aparare al Tarii, convocare
Share