Basescu: Guvernul sa rezolve imediat problemele de disciplina la MAI

Share

Redam mai jos transcriptul declaratiei de presa de azi a presedintelui Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni:

Bogdan Hossu a sunat la cabinet, a fost contactat de sefa de cabinet, care i-a raspuns ca nu sunt la Cotroceni, dar am dat dispozitie unui consilier sa discute cu reprezentantii sindicali.

FOTO: ROl

Este vorba despre marsul neautorizat din 24 septembrie si e vorba despre masurile de austeritate pe care Guvernul a fost nevoie sa le ia, pentru ca nu are bani. Si politististi fac obiectul reducerii salariilor cu 25%.

UPDATE: Surse: Traian Băsescu a convocat CSAT pentru săptămâna viitoare (Antena 3)

Preşedintele Traian Băsescu a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru săptămâna viitoare.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, şedinţa ar urma să aibă loc, cel mai probabil, miercuri, 29 septembrie.

Deocamdată nu se cunosc temele care urmează să fie abordate în această şedinţă.

Toti cei care au manifestat respectand legea. Mai putin salariatii MAI. Inclusiv jandarmii, care nu au aplicat legea, ci au negociat-o cu sindicalistii. Un act ilegal ramane un act ilegal. 6000 de politisti au efectuat un mars ilegal si sunt exact cei care trebuie sa vegheze la respectarea legii la astfel de manifestatii.

Politia si Jandarmeria sunt institutii esentiale ale statului, pentru ca au ca prinipala misiune respectarea si impunerea legii, apararea personala si a institutiilor statului. Ce au facut vineri cei 6000 de politisti nu s-a incadrat nicicum in obligatii lor si s-a facut purtand uniforma si pe simbolurile statului roman.

Cel mai grav lucru e ca pur si simplu au subminat autoritatea si institutiile statului roman. Palatul Cotrceni nu e al meu, eu sunt un vremelnic chirias. El este un simbol al statului roman. In calitate de presedinte nu pot asocia Presedintia si pe preedinte cu salariatii dintr-o institutie, care au incalcat grav legea.

Acesta e motivul pentru care am dat dispozitie SPP sa nu mai apeleze la nici o prestatie a MAI. La Palatul Cotroceni, Politia si Jandarmii au misiuni doar cand solicitate de SPP. Este problema Guvernului sa rezolve imediat problemele de disciplina in Ministerul Afacerilor Interne.”

citeste si:
Băsescu şi Boc au renunţat la protecţia Poliţiei şi Jandarmeriei (Capital)
Premierul Emil Boc i-a anunţat aseară pe poliţişti din coloană că nu are nevoie de escortă. Surse IGPR: Nu am primit vreo înştiinţare oficială (Gandul)

(urmeaza)

Share