home EVENIMENT Salvați Copiii răspunde apelului Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Iași

Salvați Copiii răspunde apelului Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Iași

Share

În urma apelului făcut de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Cuza Vodă” din Iași, a cărui secție de Terapie Intensivă Neonatală tratează nou-născuți cu patologii grave din întreaga regiune a Moldovei, Organizația Salvați Copiii a reușit să aloce fonduri și să doneze unității medicale un ecograf performant în valoare de 35.730 de Euro, după ce singurele două aparate de acest fel ale secției au depășit perioada de viață și nu mai garantează acuratețe în stabilirea diagnosticului.

salvaşi copiii

Anual, în cadrul secției se efectuează peste 4.000 de examinări ecografice de diferite tipuri, în funcție de patologie. Se efectuează diferite explorări: de cord, ecografii transfontanelare, ecografii de șold și abdomen, pentru investigarea unor patologii specifice nou-născuților, cum ar fi hemoragii intracraniene, persistența de canal arterial, patologii pulmonare, patologii digestive, investigarea funcției cardiace la nou-născut.

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 651.100 Euro, din care, 517.813 Euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 133.287 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis, pentru a veni în sprijinul medicilor care au nevoie de echipamente și aparatură medicală: RO43RNCB0071011434790083.

Persoanele fizice care vor să ajute pot dona online pe site-ul Salvați Copiii.

În data de 16 martie, Salvați Copiii România a creat Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru protejarea medicilor și a pacienților. Organizația a reușit să identifice resurse financiare și furnizori de aparatură și echipamente medicale, astfel încât medicii să primească cât mai rapid sprijinul de care au nevoie.

În cele două luni de stare de urgență, au fost echipate 43 de unități medicale și de îngrijire pacienți din București și 17 județe (Alba, Arad, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea).

Peste 100 de unități medicale și de îngrijire pacienți din întreaga țară au cerut sprijinul Salvați Copiii România, pentru a primi echipamente de protecție și aparatură medicală esențială combaterii COVID-19.

Pentru protejarea și spijinirea medicilor și a spitalelor, Salvați Copiii a decis să pună la dispoziția acestora fondurile care vor fi colectate până la 30 iunie 2020 din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susține nemijlocit întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.

Formularul de redirecționare poate fi descărcat aici: https://www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, Coordonator program – stefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0751.010.533.

Citeşte şi
Salvaţi Copiii. Spitalul Județean din Focșani primește echipamente și aparatură medicală

Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani, una dintre unitățile medicale puternic afectate de Read more

Salvaţi Copiii. Fond spitale: 100.000 de euro pentru UPU INSMC

Salvați Copiii România alocă 100.000 de euro pentru dotarea și reorganizarea Compartimentului de Primiri Urgențe Read more

Traian Berbeceanu s-a înscris în Partidul Naţional Liberal

Comisarul şef în rezervă Traian Berbeceanu s-a înscris în Partidul Naţional Liberal, a anunţat Florin Read more

Adrian Zuckerman: “SUA rămân angajate în îmbunătățirea statului de drept în România”

SUA îşi arată în continuare angajamentul pentru protejarea intereselor partenerului strategic România, a anunţat Adrian Read more

Salvați Copiii România începe un program amplu de educație remedială

Salvați Copiii intensifică programul de recuperare educațională a copiilor vulnerabili, al căror drept la educație Read more

Alin Popoviciu, elevul anti-PSD din Tg. Mureş, are luat 9.53 la Bac

Alin Popoviciu este elevul din Târgu Mureş anti-pesedist care a fost amendat de Jandarmerie pentru Read more

Dan Barna: Ne-am înțeles cu Orban să avem candidați comuni în unele județe

Ludovic Orban continuă să negocieze sângeros cu Dan Barna, şi invers, Dan Barna s-a aşezat Read more

Stelian Nistor a ratat puciul în Marea Lojă Națională a României

Există masoni şi masoni. Stelian Nistor este demn de a fi categorisit la "şi masoni". Read more

Cîțu: „Jumătate din PSD trebuia să fie la pușcărie, au speriat oamenii, au indus panică”

Florin Cîţu acuză PSD că a organizat o campanie pe care a plătit-o şi desfăşurat-o Read more

Florin Cîţu spune ce vrea să facă PSD cu România

PSD nu s-a oprit din demolarea statului român. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că PSD are Read more

Share