Ruşii produc masiv în Mariupol “dinţii de dragon”, pentru apărare

Share

Rusia a distrus Mariupol şi acum produce acum aşa-numiţii “dinţi de dragon”, structuri de beton folosite pentru apărare.

Mișcările făcute în ultimele zile de Rusia lasă de înțeles că Moscova a gândit o strategie nouă de război. Din păcate pentru ea şi din fericire pentru noi, această soluţie este o vechitură, din al doilea război, scrie Ziare.com.

Serviciul de informații al armatei britanice a publicat o analiză succintă a celor mai recente manevre ale Rusiei, în zona Mariupol, orașul distrus în urma asediului din primăvara anului 2022.

“Rusia a început să construiască structuri defensive în jurul orașului ocupat Mariupol, din sudul Ucrainei.

Două fabrici produc structuri antitanc piramidale din beton, cunoscute sub numele de dinți de dragon, în acest scop.

Dinții de dragon au fost probabil instalați între Mariupol și satul Nikolske și din nordul orașului Mariupol până în satul Staryi Krym.

Mariupol face parte din „podul de uscat” al Rusiei, de la Rusia la Crimeea, o linie logistică-cheie de comunicare”, arată analiza Ministerului Apărării din Marea Britanie.”Dinții de dragon” sunt structuri defensive, folosite în premieră de Germania, în al Doilea Război Mondial.

Mai ţine minte lumea cum s-a dezumflat Germania Nazistă, în al doilea război, cu tot cu dinţii dragonului?

Analiștii englezi au emis și un punct de vedere privitor la strategia de război concepută de Rusia, pe termen lung, în Ucraina.

“Structurile (n.r. – dinții de dragon) sunt trimise, pentru pregătirea fortificațiilor defensive, și în regiunile ocupate Zaporoje și Herson.

Rusia își întărește liniile defensive, pe toată lungimea zonei ocupate. La 19 octombrie 2022, proprietarul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat construirea unei „linii de apărare Wagner” fortificate, în partea din Regiunea Lugansk ocupată de ruși.

Această activitate sugerează că Rusia depune un efort semnificativ, pentru a pregăti apărarea în profunzime, în spatele liniei actuale de front, probabil pentru a contracara forțele armate ucrainene în eventualitatea în care acestea reușesc străpungerea frontului și vor avansa rapid”, arată analiștii britanici.

Share