home POLITICA Rusia vs. Georgia: Kremlinul controleaza o treime din teritoriul gruzin

Rusia vs. Georgia: Kremlinul controleaza o treime din teritoriul gruzin

Share

Trupele rusesti pareau sa controleze doua orase-cheie gruzine vineri dimineata si existau relatari despre continuare miscarilor de blindate pe teritoriul Georgiei, informeaza CNN, iar presedintele gruzin Mihail Saakashvili a anuntat ca o treime din teritoriul georgian este ocupat de rusi.

Kremlinul a anuntat joi ca retragerea din Gori a trupelor sale va fi completa in cateva ore, iar Statele Unite sustin ca a parut ca armata rusa se pregateste sa plece. Dar corespondentul CNN Michael Ware a relatat ca trupele Kremlinului controleaza in continuare confortabil Gori, vineri, la orele diminetii.

Orasul a fost anterior o baza militara strategica a georgienilor, in apropierea provinciei Osetia de Sud, unde urma sa inceapa actualul conflict. In acelasi timp, exista relatari conform carora sunt vehicule rusesti care se indreapta spre Poti, un oras port din vestul Georgiei.

Presedintele Saakashvili a declarat ca un convoi de mai mult de 100 de tancuri si alte vehicule militare se afla in miscare intre orasele Senaki si Kutaisi. CNN nu a confirmat din alta sursa aceasta informatie.

Saakashvili a estimat ca soldatii rusi controleaza cam o treime din tara sa si a spus ca guvernul a primit 1.400 de relatari despre atacuri brutale asupra civililor.

Share