home POLITICA Rusia vs. Georgia: Ce nu vede presa rusa din “calităţile” reprezentanţilor săi

Rusia vs. Georgia: Ce nu vede presa rusa din “calităţile” reprezentanţilor săi

Share

În pieţele din Soci, Nalcik, Vladikavkaz, Mahacikala, Mozdok şi alte oraşe din Caucazul de nord rusesc au apărut mărfuri furate din Georgia de către soldaţii ruşi, informeaza Agenţia georgiană de stiri Medianews, citata de progeorgia.wordpress.com.

În pieţe se vând obiecte care a fost furate de către militari din casele georgienilor: uniforme militare georgiene, aparataj audio-video, albituri, ciorapi, clozete, haine pentru copii etc.

Kokoiti si Bagapsh, acesti Karadzic ai gruzinilor

Despre acest fapt, mass-media rusă preferă să tacă… Pe de alta parte, ceea ce era de asteptat sa se petreaca s-a petrecut: liderul guvernuluis separatist al Osetiei de Sud, Eduard Kokoity (foto 1), a demis guvernul si a declarat stare de urgenta luni.

Kokoity a spus ca va nominaliza noul guvern in viitorul apropiat. “Am semnat trei decrete, inclusiv unul privind demisia guvernului, un altul asupra proclamarii starii de urgenta in Osetia de Sud si un al treilea privind desemnarea unui comitet de ur-
genta, pentru a gestiona consecintele agresiunii Georgiei”, a declarat Eduard Kokoity canalelor de televiziune rusesti.

Bagapsh, un fel de Smirnov

Celalalt lider separatist, cel al Abhaziei, Sergey Baghapsh (foto 2), a spus ca procesul de negociere cu Georgia este stopat si reinceperea sa va fi posibila dupa ce Tbilis recunoaste independenta Abhaziei.

Baghapsh a aprut pe canalele de televiziune ruse. Un general rus, , Sergey Chaban, de asemenea intervievat, a numarata armamentul si vehiculele luate de armata rusa din bazele militare georgiene.

“Negocierile s-au intrerupt cu trei ani in urma si nici un fel de discutii nu sunt posibile, cu oameni care semneaza intelegeri intr-o zi si le violeaza ziua urmatoare”, a spus Bagapsh.

Liderul separatist a adaugat procesul de negocieri cu Tbilisi este anulat si el poate relua contactele numai daca Georgia recunoaste independenta republicii sale separatiste, anunta postul de televiziune Rustavi 2, citat de medianews.ge.

Share