home POLITICA NATO va cere Rusiei sa respecte acordul de incetare a focului

NATO va cere Rusiei sa respecte acordul de incetare a focului

Share

FOTO: nixonisinhell.wordpress.com

Ministrii statelor NATO promit sa sustina Georgia si reitereaza ca statul caucazian va fi in viitor membru al Pactului Nord-Atlantic.

In acest timp, Pactul Nord-Atlantic critica Rusia pentru interventia sa militara si preseaza Moscova pentru o urgentare a respectarii intelegerii semnate privind pacea, informeaza Reuters.

Totusi, Moscova sustine ca retragerea militara din Georgia a inceput luni, iar presedintele rus Dmitrii Medvedev a promis “un raspuns zdrobitor” oricarui atac viitor asupra cetatenilor rusi.

Un oficial superior american a declarat ca nu sunt nici un fel de semne ca retragerea rusa din Georgia a inceput. Intr-o demonstratie de sfidare, comenteaza Reuters, presedintele Rusiei, Dmitrii Medvedev, a spus: “Daca cineva se gandeste ca [georgienii] vor putea sa-i ucida pe cetatenii nostri si sa scape nepedepsiti, trebuie sa inteleaga ca niciodata nu vom permite aceasta”.

Medvedev a conchis, la finalul unui discurs tinut in Kursk, in fata veteranilor rusi din cel de-al doilea razboi mondial: “Daca oricine incearca aceasta din nou, vom replica zdrobitor. Avem toate resursele necesare, politice, economice si militare”.

Washington a convocat o intrunire de urgenta a celor 26 de state NATO, la nivel de ministru de externe, pentru a trece in revista legaturile diplomatice care pot fi folosite, in acest moment, in relatia cu Moscova si a discuta in cel fel se concretizeaza ajutorul acordat Georgiei.

Mesajul presedintelui rus are doua compenente: una, care afirma formal ca a inceput retragerea militarilor rusi din Georgia; o alta, de sfidare si amenintare. Cel putin aparent in contradictie cu prima parte a declaratiei lui Medvedev, generalul-colonel Anatoli Nogovitsin (foto 2) a declarat: “Pot sa spun cu certitudine cand va veni Anul Nou, dar nu pot sa dau data exacta pentru retragerea trupelor din aria de conflict. Pot spune doar ca nu vom pleca asa de rapid cum am venit”.

Citeşte şi
Fostul preşedinte Ion Iliescu a acordat un interviu agenţiei de presă ruse TASS, după o
Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valeri Kuzmin, a fost prezent sambata alaturi de Marian Oprisan
Ramona Bruynseels, candidata lui Dan Voiculescu la Preşedinţia României, s-a lovit la operaţie, apoi a
Zilele trecute, Rusia a suferit o lovitură fantastic de grea. De la Sitek, un contractor
Ministerul rus al Afacerilor Interne a anunțat despre cercetarea penală a fostului lider PD, Vlad
400 de agenți de securitate privați, care derulează misiuni secrete pentru Rusia, s-au deplasat în
Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că există o legătură strânsă între taxa pe lăcomie, inventată
Jurnalistul Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă într-un articol publicat în Reporter Global, franciza
În apropiere de graniţa cu Ucraina sunt sute de tancuri ruseşti, importante capacităţi ofensive, relevă
Aşa cum am mai informat, Rareş Bogdan nu este singur. Şi nu există numai dezvăluirile
Share