home POLITICA CHINA. DREPTURILE OMULUI: Recoltarea organelor, pe viu, cu forta, de la disidenti

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Recoltarea organelor, pe viu, cu forta, de la disidenti

Share

Atentie, imagine dura! Daca esti copil, nu te uita. Daca nu vrei sa stii, inchide ochii.

FOTOINFO: Falun Gong members and their torture scars. Sursa: www.cambronne.org

In urma cu doi ani, un raport de investigatie socant, realizat de doi avocati canadieni, a lansat ipoteza infioratoare, potrivit careia zeci de mii de prizonieri ai constiintei din China ar fi ucisi.

Motivatia: pentru ca organele lor sa fie vandute , in vederea realizarii de transplante de organe, informeaza The Epoch Times.

Din pacate, in ciuda progreselor importante inregistrate, practica exista inca in China zilelor noastre, a declarat unul dintre autorii raportului.

Raportul a fost dat publicitatii, la cateva luni dupa ce The Epoch Times a povestit pentru prima oara despre recoltarea ilegala de organe in China.China's Gruesome Organ Harvest p

Concluzia raportului a fost ca nu exista nicio sursa cunoscuta de organe pentru aproximativ 41.500 de transplanturi care au avut loc in China intre anii 2000 si 2005, in afara de zecile de mii de practicanti Falun Gong, detinuti in China.

Numarul de transplanturi in China a crescut extrem de mult dupa anul 1999, cand a inceput persecutia practicantilor Falun Gong. In cei doi ani care s-au scurs de la publicarea raportului lor, “Recoltarea sangeroasa: Raport asupra acuzatiilor privind recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong din China,” David Matas, un avocat pentru drepturile omului respectat pe plan international, si David Kilgour, fost MP si Secretar de Stat pentru Asia-Pacific (foto 2), au calatorit in toata lumea, discutand despre descoperirile lor.

Matas a declarat pentru The Epoch Times ca raportul a atras atentia intregii lumi, dar nu crede ca recoltarea de organe a incetat in China. “Dupa parerea mea, inca se intampla,” a declarat el. Totusi, a mentionat cateva progrese laudabile, inregistrate in ultimii doi ani.

Israelul, care finanta calatorii in China pentru cetatenii care aveau nevoie de transplanturi, a incetat complet aceasta practica. Intre timp, guvernul din Taiwan a facut si el eforturi, motiv pentru care Matas vorbeste de o scadere a numarului de transplanturi in China.

Dar, in timp ce numarul transplanturilor a scazut, la fel s-a intamplat si cu numarul prizonierilor executati, singura sursa asa-zis legitima de organe pentru transplant a Chinei.

Totusi, numarul de transplanturi depaseste inca numarul prizonierilor executati, a spus Matas, sugerand ca prizonierii constiintei, in special practicantii Falun Gong, continua sa fie ucisi pentru a li se recolta organele.

Raportul a dat nastere la numeroase alte eforturi de reducere a turismului pentru transplant, inclusiv o lege a parlamentarului canadian Borys Wrzesnewskyjin si o lege asemanatoare in Belgia.

Guvernul filipinez, spune Matas, a facut si el eforturi pentru a stopa intermedierea de organe. Dr. Manfred Nowak, raportor special ONU pe probleme legate de tortura, a urmarit in mod repetat Beijingul in legatura cu aceasta chestiune si a declarat public ca afirmatiile din raport i se par plauzibile.

In ciuda faptului ca Matas a spus ca au existat organizatii non-guvernamentale si institutii care au abordat aceasta problema, ceva i se pare regretabil: “Sa ai de-a face foarte adesea cu oameni si institutii care vor sa abordeze problema Chinei, dar nu sunt siguri cum sa faca acest lucru”.

Pana acum, guvernul comunist chinez nu a criticat descoperirile raportului, ceea ce demonstreaza acuratetea acestuia, a declarat Matas. Matas a afirmat ca el si Kilgour nu au fost platiti pentru aceasta investigatie si pentru raport, pe care le-au realizat la cererea Coalitiei pentru Investigarea Persecutiei Falun Gong.

Citeşte şi
Cristi Minculescu a trecut printr-un transplant reusit de ficat

Intervenţia chirurgicală pe care a suportat-o, astăzi, Cristi Minculescu s-a încheiat cu succes la ora

Senatul: Daca n-ai spus nu, esti de acord cu prelevarea organelor dupa moarte

Comisia pentru drepturile omului din Senat a dat azi aviz favorabil unui proiect de lege,

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Ghidul lagarelor de munca

Pentru reporterii si turistii care viziteaza Beijing-ul in perioada jocurilor Olimpice, a fost pus la

Erdogan suspendă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului

Turcia a anunţat că va suspenda temporar Convenția Europeană privind Drepturile Omului, după ce Recep

CCR a dat cel mai grav atac la statul de drept din România

CCR a dat cel mai grav atac din ultimii ani la adresa statului de drept,

Băsescu, Udrea, drepturile omului şi abuzul în serviciu

Cele două nume proprii, Băsescu şi Udrea, ca şi cele două noţiuni din titlu, asociate,

Jurnalistă yemenită laureată Nobel vizitează Harvard

Tawakkol Karman, o jurnalistă şi activistă care a catalizat susţinerea yemenită pentru Primăvara Arabă anul

PETIŢIA PRIVIND PRESA ROMÂNĂ: Divergenţe majore între reprezentanţii grupurilor politice din PE (Bursa)

Votul asupra petitiei privind libertatea presei este contestat de toate grupurile politice din legislativul european,

MediaSind: Adevarul Holding discrimineaza

MediaSind condamnă tratamentul discriminatoriu pe care Adevărul îl aplică membrilor de sindicat. Sindicatul cere inceperea

EXTERNE: Deviza proletarului japonez: „Muncă, muncă şi iar muncă“ (Gabriela Lupu pentru Cotidianul)

Japonezii sunt, în general, budişti şi şintoişti. Adevărata lor religie însă pare a fi munca.

Share