Rusia vrea să provoace o criză alimentară globală

Share

Rusia intenționează să provoace o criză alimentară la nivel mondial, prin faptul că nu a reînnoit acordul privind exportul de cereale din Ucraina, prin Marea Neagră.

Rusia vrea criză alimentară globală

Aşa a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, înainte de Consiliul Afaceri Externe (CAE), care are loc la Bruxelles.

„Vreau să subliniez importanţa culoarelor de solidaritate și de asemenea rolul României, în ceea ce privește facilitarea transportului de cereale din Ucraina.

Iar România va continua să facă tot ce este posibil, pentru a susține Ucraina. Ce face Rusia zilele acestea, anume bombardează porturi, bombardează Odesa, distruge infrastructura și, practic, amenință navele din Marea Neagră, este un lucru inacceptabil, conform AK24.

Citeşte şi: Srebrenica 2. Mamă ucraineancă: “Mi-au împuşcat ambii băieţi!”

Din punctul nostru de vedere, Rusia intenționează să provoace o criză alimentară la nivel mondial. Acest aspect va fi discutat azi, în cadrul Consiliului Afaceri Externe”, a declarat șefa diplomației române, citată de Agerpres.

Odobescu a precizat că va susține „consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului, Iranul, care susține Rusia în războiul împotriva Ucrainei”, a menționat ea.

Potrivit ministrului, pe agenda CAE se va află și relația dintre Uniunea Europeană și Turcia. Luminița Obobescu a evocat în acest context nevoia unei abordări echilibrate și pragmatice.

Citeşte şi: VIDEO Imagini incredibile, azi, din Bucha, victima ororilor Rusiei

Opinia ministrului de Externe român este împărtășită și de cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, care a declarat că atacurile barbare ale Rusiei au provocat distrugeri pe scară largă, ale depozitelor de cereale.

„Nu numai că rușii se retrag din acordul privind cerealele, dar ard cerealele. Ceea ce știm deja este că acest lucru va crea o mare, o uriașă criză alimentară în lume”, a declarat Borrell.

Share