Inginerul Gheorghe Ursu se răsuceşte în mormânt

Share

Inginerul Gheorghe Ursu se răsuceşte acum în mormânt, după achitarea torţionarilor săi, care l-au bătut până l-au omorât.

Inginerul Gheorghe Ursu se răsuceşte în mormânt

Este bine de amintit că preşedintele Înaltei Curţi, care a dat această sentinţă scandaloasă, este judecătoarea Corina Corbu, membru de seamă al Grupării Savonea, care parazitează de ani de zile Justiţia Română.

Motivarea instanţei care a dat sentinţa: “Împrejurarea evocată de procuror, în sensul că represiunea organizată de Securitate ar avea un caracter sistematic, nu poate fi reținută de Înalta Curte”.

În reaalitate, Gheorghe Ursu a fost un critic constant al sistemului comunist, iar represiunea asupra sa a avut un caracter sistematic, a fost instituţionalizată.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone iese din puşcărie, recurs în casaţie

Aşa cum şi după 1989 represiunea împotriva memoriei sale a fost sistematică, instituţionalizată. Şi această sentinţă este tot un episod de represiune instituţionalizată.

A scris la Europa Liberă o scrisoare, în care critica faptul că clădirile şubrezite de cutremurul din 4 martie 1977 nu sunt consolidate.

Blocurile respective sunt şi acum la fel ca atunci, ba, li s-a mai şi făţuit frumos şi o izolare termică, iar la un cutremur mare vor cădea.

Citeşte şi: Piedone, de la bulău, tupeu: “Ce fac orcii țării? Petreceți și înjurați-mă”

După scrisoare, a fost arestat şi suspus unor lungi serii de interogatorii. Bătut crunt. Pe certificatul de deces scrie că a murit de peritonită.

A murit de la bătăile pe care le-a suferit. Venea acasă de la interogatorii cu faţa tumefiată şi plină de sânge. Finalmente, a fost pus în celulă cu doi infractori de drept comun, care l-au tocat mărunt, până a murit.

Ăştia nu sunt doi criminali? Cei care le-au spus să facă asta nu sunt criminali? Sistemul de Justiţie care acreditează acum faptul că Gheorghe Ursu nu a făcut disidenţă nu este unul criminal?

Ba este.

Share