Rusia susţine că nu se opreşte până la graniţa Poloniei

Share

Piotr Tolstoi face de râs Rusia şi numele nobil pe care îl poartă, cu declaraţiile sale din Duma de Stat a Rusiei.

Invazia rusă în Ucraina nu se va opri până când nu va ajunge la graniţa cu Polonia, susţine Piotr Tolstoi, stră-strănepotul romancierului rus, conform Epoch Times.

“În ciuda ajutorului din partea Europei şi a isteriei [premierului britanic] Boris Johnson sau [premierului italian] Mario Draghi, vom încheia operaţiunea când ne va conveni”, a declarat Tolstoi, deputat al Partidului Rusia Unită al lui Putin şi totodată vicepreşedinte al Dumei de Stat.

“Cred că ne vom opri la graniţa cu Polonia”, a declarat el pentru cotidianul italian La Repubblica.

În interviu, urmaşul autorului romanelor “Război şi pace” şi “Anna Karenina” a lăudat războiul împotriva Ucrainei şi a reluat retorica Kremlinului, cu privire la obiectivul declarat de aţa-zisă denazificare a Ucrainei.

Potrivit Telegraph, Piotr Tolstoi s-a lăudat de asemenea cu modul în care stră-străbunicul său a măcelărit trupele franceze şi britanice, din Crimeea, în secolul al XIX-lea.

În acele vremuri, tânărul Lev Tolstoi s-a înrolat în Armată, în 1851, şi a servit ca ofiţer de artilerie, în timpul războiului din Crimeea, din anii 1853-1856, inclusiv în timpul asediului de 11 luni al oraşului Sevastopol.

Şocat de ororile războiului, a părăsit armata la scurt timp după încheierea conflictului şi avea să devină mai târziu un pacifist foarte influent şi un susţinător al non-violenţei. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre stră-strănepotul său.

Share