Rusia, succesuri. Coreea de Nord vrea să trimită combatanţi în Ucraina

Share

Coreea de Nord ar intenționa să trimită 100.000 de soldați, în ajutorul Rusiei, în Ucraina, a anunțat la Moscova o agenție de presă apropiată de Kremlim, informează publicația australiană news.com.au.

Un important expert în domeniul Apărării de la Moscova, colonelul în rezervă Igor Korotchenko, a declarat pentru televiziunea de stat:

„Nu ar trebui să fim timizi în a accepta mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-Un”.

Coreea de Nord a lăsat să se înțeleagă prin canale diplomatice că, pe lângă furnizarea de muncitori constructori pentru refacerea zonelor afectate de război, este gata să furnizeze și o vastă forță de luptă, a relatat agenția de știri Regnum, citată de AK24.

Aceștia ar urma să fie desfășurați în cadrul forțele separatiste pro-Putin, din Republica Populară Donețk [RPD] și Republica Populară Luhansk [RPL], ambele recunoscute recent de Kim Jong-Un ca țări independente.

„Țara este pregătită să transfere până la 100.000 dintre soldații săi, în Donbas”, a transmis agenția de presă pro-Kremlin.

„Phenian va putea să își transfere unitățile sale tactice în Donbas”, subliniază Regnum. În schimb, Rusia ar urma să furnizeze cereale și energie Coreei de Nord.

Korotchenko, redactor-șef al publicației „Apărarea Națională”, a confirmat la canalul Rossiya 1 că „există rapoarte conform cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict”.

El a mai spus că poporul nord-coreean este rezistent și neexigent și că „cel mai important lucru este că sunt motivați”.

„Nu ar trebui să fim timizi în a accepta mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-Un….”, a subliniat expertul.

„Dacă voluntarii nord-coreeni, cu sistemele lor de artilerie, cu o bogată experiență în războiul de artilerie și cu sisteme de rachete cu lansare multiplă de calibru mare, fabricate în Coreea de Nord, doresc să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat.

Dacă Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm”, a subliniat Korotchenko. Este „dreptul suveran al RPD și al RPL de a semna acordurile relevante”.

Share