home EVENIMENT, POLITICA Rusia deja se pregăteşte de un război cu Occidentul

Rusia deja se pregăteşte de un război cu Occidentul

Share

Rusia deja se pregăteşte de o conflagraţie cu lumea occidentală. Ţara este ca sub stare de asediu. Regimul putinist pregăteşte raţionalizarea pâinii, iar ministerul de Externe de la Moscova retrage familiile diplomaţilor din Europa.

Pentru oricine deschide în această perioadă un post de televiziune din Rusia, impresia că al Treiea Război Mondial a izbucnit este cât se poate de reală“, arată La Libre Belgique, citat de B1 TV.

Informațiile despre manevre militare, adăposturi antinucleare sau raţionalizarea alimentelor sunt difuzate zilnic în Rusia de mass media, arată AFP.

Pe primul post de televiziune de stat, prezentatorul anunţă că baterii antiaeriene ruseşti în Siria vor doborî avioane americane. Într-un reportaj difuzat de Rossia-24 se vorbește despre pregătirea adăposturilor antinucleare la Moscova.

Site-ul Fontanka.ru din Sankt-Petersburg informează că guvernul vrea să raţionalizeze pâinea pentru un viitor război. Asta în ciuda faptului că autoritățile susțin că nu vor decât să stabilizeze preţul făinii.

Rusia face exerciţii de apărare civilă

La radio, se vorbește despre exerciţii de apărare civilă. Acestea presupun evacuări de imobile şi exerciţii de stingere a incendiilor. Ele au mobilizat, potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, 40 de milioane de ruşi timp de o săptămână.

Pe străzile Moscovei sunt imense graffiti patriotice ale artiştilor pro-Putin din organizaţia Set. Ursul, simbol al Rusiei, distribuie veste antiglonţ porumbeilor păcii.

Această situație ar fi o consecință a întreruperii negocierilor dintre Moscova și Washington pe tema conflictului din Siria, crede AFP.

Legea străzii

Armata rusă a desfăşurat la baza sa navală, în portul sirian Tartus, baterii antiaeriene S-300, capabile să distrugă avioane de vânătoare.

Rusia actuală este mai mult decât pregătită, dar înainte de toate psihologic, pentru o nouă spirală a confruntării cu Occidentul“, a declarat Gheorghi Bovt, într-un editorial difuzat pe site-ul de informaţii Gazeta.ru.

Bovt vorbește despre două scenarii: unul optimist, în care cele două puteri “se vor pune de acord asupra noilor condiţii de coexistenţă, în mare, o Ialta-2“, și unul catastrofal, potrivit căruia Rusia va reacţiona conform unei legi a străzii: “Dacă bătaia nu poate fi evitată, loveşte primul!“.

O informaţie de ultimă oră este că Moscova îşi cheamă diplomaţi la post în Europa înapoi în centrală.

Share