Rusia, atrocităţi. Capul unui ucrainean, înfipt într-un stâlp, în Popasna

Share

Imagini îngrozitoare care par să arate capul unui prizonier de război ucrainean din Popasna, înfipt într-un par, în fața unei case din estul Ucrainei.

Popasna a fost capturat de forțele ruse în luna mai și se află aproape de linia frontului actual din Donbas.

Guvernatorul ucrainean al provinciei Lugansk, Serhi Gaidai, a postat fotografia înfiorătoare pe canalul său de Telegram, scrie The Guardian.

De atunci, imaginea a fost distribuită pe scară largă, pe rețelele de socializare. Ucrainenii au acuzat trupele ruse de comportament medieval barbar și au comparat imaginea cu cea din “Stăpânul Inelelor”.

„Sunt cu adevărat orci. Secolul XXI, Popasna ocupată, craniu uman pe gard”, a scris Haidai. „Nu este nimic uman la ruși. Suntem în război cu non-oamenii”.

The Guardian nu putut confirma autenticitatea fotografiei. Instrumentele de geolocalizare sugerează că este autentică și a fost luată la sfârșitul lunii iulie, nu departe de centrul orașului Popasna.

Videoclipul şocant arată corpul fără cap și fără mâini al unui bărbat îmbrăcat în uniformă militară. Un cap este înfipt într-un par de lemn.

Două mâini sunt așezate pe țepuşe de metal, de pe un gard, de fiecare parte a capului, iar totul se petrece în ceea ce arată ca o curte.

Imaginea a provocat repulsie pe scară largă. Scriind pe Twitter, fostul ambasador al Ucrainei în Austria, Oleksander Scerba, a descris-o drept o crimă de război rusă, adăugând: „#Popasna ocupată în Donbas. Un cap de prizonier ucrainean pe un băț.”

Share