Rusia s-a amestecat în alegerile din cel puţin 27 de state

Share

Entităţi din Rusia ar fi intervenit în scrutine desfăşurate în cel puţin 27 de state, inclusiv Republica Moldova. Aceasta utilizând metode variate, precum atacuri cibernetice.

Aluminiul pe tavă Kremlinului (Armaghedonul Oligarhilor 48)

Starea Presei a scris în mod repetat, de la apariţia ublicaţiei, despre aceste lucruri. Prima sinteză a acţiunilor Rusiei în România a fost Armaghedonul Oligarhilor, care poate fi citit pe site, în serial.

Rusia a organizat campanii masive de dezinformare

Au fost folosite de asemenea campaniile de dezinformare. Aceste lucruri sunt cuprinse într-un raport al Alianţei pentru Securitatea Democraţiei din German Marshall Fund.

Raportul este citat de USA Today şi de organizaţia media Independent Journal Review. Conform acestuia, din 2004, Rusia a intervenit în alegerile desfăşurate în SUA. De asemenea, în majoritatea ţărilor din UE.

Cine mai scapă de campaniile murdare năşite de Rusia?

Campaniile au fostţintite pe state ca Bulgaria, Franţa, Germania, Ungaria, Marea Britanie, Dar de asemenea şi pentru Republica Moldova, Turcia sau Canada.

Laura Rosenberger, directorul organizaţiei care a întocmit raportul, afirmă că scopul entităţilor ruse, care au legături directe cu Administraţia de la Moscova, este acela de a “submina instituţiile democratice din diverse locuri”.

Share