home EVENIMENT Rusia acuzată de finanţarea clandestină a partidelor în UE

Rusia acuzată de finanţarea clandestină a partidelor în UE

Share

Rusia este acuzată de finanțarea clandestină a partidelor europene. SUA analizează strategia lui Vladimir Putin. Marea Britanie avertizează în legătură cu Noul Război Rece, prin care Kremlinul caută să dividă şi dă stăpânească Europa.

Agențiile de informații americane realizează o anchetă majoră asupra modulului în care Kremlinul infiltrează partidele politice din Europa.

James Clapper, directorul Comunităţii Serviciilor Secrete Americane, a fost instruit de către Congresul SUA pentru a face o analiză majoră asupra finanțării clandestine de către Rusia a partidelor europene în ultimul deceniu.

Revizuirea reflectă preocupările Washingtonului asupra hotărârii Moscovei de a exploata dezbinarea europeană, pentru a submina NATO, a bloca programele SUA de apărare antirachetă și a revoca regimul de sancțiuni economice impuse după anexarea Crimeei.

Mişcarea SUA a venit după ce înalți funcționari guvernamentali britanici şi-au exprimat pentru The Telegraph temerile tot mai mari că un nou Război Rece se desfășoară acum în Europa, cu o imixtiune rusă mult mai mare decat se credea anterior.

Este într-adevăr un nou Război Rece acolo“, a spus sursa, “în toată UE vedem dovezi alarmante asupra eforturilor Rusiei de a distruge tesătura unității europene pe o serie întreagă de probleme strategice vitale“.

Un dosar de activitate a influenței rusești, văzut de The Sunday Telegraph, a identificat operațiuni de influență desfăşurate de Rusia în Franța, Țările de Jos, Ungaria, precum şi în Austria și Republica Cehă, care au fost identificate de agenții ruși ca puncte de intrare în Zona Liberă Schengen.

Agenţiile de informaţii americane vor examina dacă serviciile de securitate din Rusia finanțează partidelor și organizaţiile de caritate, pentru a submina coeziunea politică, stimularea protestelor contra programului NATO de apărare antirachetă și subminând încercările de a găsi alternative energietice la ce oferă Rusia.

Oficialii a refuzat să spună care sunt partidele ce ar putea fi analizate, dar se crede că e probabil ca în atenţia SUA să se afle grupuri de extremă dreaptă, inclusiv Jobbik din Ungaria, Golden Dawn din Grecia, Liga Nordului din Italia și Frontul Național din Franța, care a primit un împrumut de 9 milioane de euro de la o bancă din Rusia în anul 2014.

Alte cazuri de posibilă destabilizare finanţată de Moscova, monitorizate de diplomați, includ legături extinse din Austria, incluzând o vizită a unor parlamentari austrieci în Crimeea, menită să-i facă pe aceştia să aprobe anexarea ei, precum și cazuri de spioni ruşi, descoperite pe baza unor documente austriece.

Citeşte şi
Azi, un protest întru apărarea valorilor Uniunii Europene, va avea loc la Piaţa Revoluţiei. Mai
Gabriel Biriş, avocat fiscalist, susţine că şti ce l-a apucat pe ministrul Finanţelor Publice, Orlando
"Curvă sanatistă" - aşa spune deputatul PSD de Iaşi, Vasile Cîtea, că este Uniunea Europeană,
Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse
Premierul britanic Theresa May a declarat luni, legat de Cazul Skripal, că 18 ţări au
Ministrul de Eterne Teodor Meleşcanu acuză UE de încălcarea grosolană a propriilor sale principii. Declaraţia
Europarlamentarul Viorica Dancila, nominalizată de PSD pentru postul de premier, e lipsită de elementara cultură
Mă îndoiesc profund că orgoliul nemăsurat dovedit prin secole de Coroana Britanică va orbi complet
În acest moment, s-a revelat faptul că Akram Shhaideh este un personaj interesant. Vechi funcţionar
Europa încurajează terorismul, prin susţinerea Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), acuză preşedintele Turciei, Recep Tayyip
Share