Rusia a lovit cu o rachetă un convoi umanitar, în Zaporoje. Sunt morţi şi răniţi

Share

Un convoi de vehicule, ce transportau spre Zaporoje civili ucraineni, a fost lovit de o rachetă rusească, în timpul unui atac al forţelor ruse, , a anunţat guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Reuters.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra unui convoi umanitar civil, la ieșirea din Zaporoje„, a declarat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale din Zaporoje, pe Telegram:

„Oamenii erau la coadă, pentru a pleca spre teritoriul ocupat temporar, pentru a-și lua rudele, pentru a livra ajutoare”.

Imaginile și înregistrările video de la fața locului arată vehicule distruse și câteva cadavre, pe șosea.

Ivan Fedorov, primarul orașului ocupat Melitopol, a declarat pe Telegram:

„Oamenii părăsesc Zaporojie în fiecare zi pentru a-și sprijini rudele, pentru a livra medicamente vitale populației civile și pentru a se întoarce înapoi. Este imposibil deocamdată să numărăm măcar numărul de morți și răniți”.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, afirmă că un total de 16 rachete au fost lansate de forțele rusești în zona în care a fost lovit convoiul civil.

Timoșenko a declarat pe Telegram:

„Potrivit informațiilor preliminare, 16 rachete au fost lansate cu ajutorul sistemului de rachete S-300. 23 de morți și 28 de răniți”.

„Patru lovituri cu rachete au fost lansate în zona pieței auto, precum și la punctul de concentrare a vehiculelor și a cetățenilor pentru plecarea/introducerea pe/din teritoriul temporar ocupat al Ucrainei. A fost o coloană de vehicule cu civili care se îndreptau spre teritoriul ocupat temporar pentru a-și lua rudele”, a declarat Timoșenko.

Share