RsF: Omagiu jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff

Share

Legat de uciderea jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, Reporters sans frontières lansează un apel pentru strângerea de donaţii, destinate unui omagiu pentru acesta şi pentru protecţia jurnaliştilor aflaţi în Ucraina, la lucru.

Mai jos, apelul RsF:

Dragi prieteni,

Pe 30 mai, Frédéric Leclerc-Imhoff, un jurnalist de 32 de ani, a fost ucis în Ucraina. El a plătit cu viața pentru căutarea lui pentru informații fiabile, oneste, independente, vitale pentru democrațiile noastre.

Vineri, la Place de la République, din Paris, alături de familia sa, prietenii, partenerul, colegii și toți cei care apără libertatea presei îi vom aduce un omagiu.

De la începutul invaziei ruse, acesta este al 8-lea jurnalist ucis în Ucraina, în timpul serviciului.

Reporterii Fără Frontiere (RSF) nu a încetat niciodată să se mobilizeze pentru a asista, proteja și face posibilă munca acestor jurnaliști în domeniu.

După centrul din Lviv, inaugurat la începutul conflictului, am deschis al doilea centru pentru libertatea presei, la Kiev.

Acest nou centru oferă echipamente de securitate profesioniștilor din domeniul informațiilor și oferă instruire pentru securitatea acestora, precum și ajutor psihologic.

În timp ce Kremlinul lucrează neobosit pentru a-și răspândi propaganda asupra conflictului, munca jurnaliștilor de pe teren este esențială pentru a obține informații verificate și independente.

Ajută-ne să protejăm jurnaliștii din Ucraina, să susținem informații de încredere și să luptăm împotriva războiului împotriva informațiilor purtat de puterea rusă! Donează la RSF.

link la donaţii

Share