România vrea să cumpere 18 drone Bayraktar TB2

Share

România, a anunţat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, vrea să cumpere 18 drone UAS Bayraktar TB2.

Achiziția, care mai cuprinde suportul logistic și echipamentele de antrenament, este estimată la 300 de milioane de dolari, anunţă G4Media.

Potrivit siteurilor specializate în tehnică de luptă, prețul dronelor Bayraktar TB2 diferă în funcție de dotări, pleacă de la un milion de dolari în sus și pot ajunge la 5 milioane de dolari.

Conform Wikipedia, care citează o informație publicată pe site-ul oficial al companiei, prețul unei singure unități TB2 poate ajunge la 5 milioane de dolari, aproximativ o șesime din prețul UAV-ului Reaper construit de SUA.

Bayraktar nu a precizat un preț pentru acest model de drone, dar a republicat pe site-ul său mai multe știri despre campaniile de crowdfunding lansate în 2022, în Europa, pentru a cumpăra UAV-uri Bayraktar pentru Ucraina, toate acestea fixând un obiectiv de aproximativ 5 – 5,5 milioane de dolari pentru unitate.

Bayraktar, drona-vedetă în războiul din Ucraina, este fabricată de compania ginerelui președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și denumită după numele de familie al acestuia.

Share