Robert Negoiţă merge pe urmele lui Liviu Dragnea, Bombonica 2

Share

În martie 2018, după ce salariile din aministrația publică s-au dublat, ba chiar și triplat, în unele cazuri, Robert Negoiță a dat dispoziție ca unele posturi din primărie să fie desființate.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Cel mai mult a fost afectată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care a trebuit să renunțe la peste 100 de posturi.

Evident, au fost aleși pentru disponibilizare oamenii incomozi. Iar unii dintre aceștia au început să dezvăluie nereguli, de la banala folosire abuzivă a unor privilegii ca mașină de serviciu folosită în interes personal, până la trucarea de concursuri de ocupare a unor posturi și chiar angajări fictive sau oameni folosiți pentru alte activități (ca de pildă campanie electorală) decât cele pentru care fuseseră angajați în cadrul Direcției, spune Ziua News.

Într-una dintre ședințele Consiliului Local, mai mulți angajați ai DGASPC care primiseră adrese de disponibilizare, au venit în plen (profitând de caracterul public al ședințelor) și, la final, au luat cuvântul, făcând o serie de dezvăluiri ale neregulilor privind politica de personal. Una dintre angajate, care îl acuza vehement pe primar că este responsabil direct de modul în care se fac angajări pe pile, a fost dată afară cu forța din sală de către agenții de pază, care au chemat în ajutor și agenți ai Poliției Locale. Incidentul a fost filmat.

Urmare a acestui episod, consilierul local liberal Inocentiu Voinea a propus înființarea unei comisii speciale a Consiliului Local, având ca scop verificarea celor semnalate. PSD-ul nu s-a putut opune unei astfel de inițiative, căci scandalul ar fi fost și mai mare.

După ce s-a aprobat hotărârea, Voinea a fost propus și desemnat președinte al acestei comisii, ca inițiator de proiect. Dar, după ce consilierul PNL a propus membrilor Comisiei ca, la prima întîlnire, să înainteze DGASPC o listă de persoane pe care să le invite la audieri, PSD-iștii au votat schimbarea lui Inocentiu Voinea din funcția de președinte cu Adriana Păunică, de la PSD.

Cu toate acestea, Voinea a insistat ca persoanele care s-au exprimat în ședința Consiliului Local să fie chemate la audieri, chiar dacă li se defăcuseră contractele de muncă. Urmare acestei solicitări, comisia nu s-a mai întrunit. Au fost câteva tentative, dar PSD-iștii au boicotat de fiecare data, pentru a nu se realiza cvorumul și a nu se putea ține ședința.

DGASPC a trimis, la solicitarea aceluiasi consilier liberal o situație a angajărilor și a fluctuației de personal începând din 2014, doar lista de funcții, nu o situație analitică. Și, bineînțeles, Hotărârea de Consiliu nu s-a respectat, întrucât Comisia specială nu și-a îndeplinit scopul, Acela de a prezenta în fața Consiliului un Raport și propuneri de măsuri.

Inocențiu Voinea, consilier local PNL: “Mi-e foarte clar că au fost nereguli cât casa la DGASPC, devreme ce a fost sabotată activitatea Comisiei speciale de verificare și analiză, constituită printr-o Hotărâre de Consiliu al cărei inițiator am fost.

În primul rând, când Negoiță și-a dat seama că eu chiar sunt hotărât să fac lumină în acest caz, a dispus schimbarea mea din funcția de președinte al comisiei, pentru a-mi lua inițiativa de a convoca și a conduce lucrările Comisiei.

A pus o pesedistă, care a aranjat cu colegii săi să lipsească de la ședințe, astfel încât să nu avem cvorum. Apoi, doamna Alina David de la personal a venit cu aberația că nu prea putem să verificăm managementul resurselor umane, căci e vorba de date cu careacter personal și ne împiedică legea. I-am dat cu legea în cap, arătându-i că există suficiente pârghii care să ne permită accesul la informațiile solicitate.

Evident că au făcut tot posibilul să nu fie chemați la audieri oamenii care aveau de făcut dezvăluiri ce urmau să fie consemnate în procesele verbale de ședință. Asta i-ar fi îngropat, probabil. Când a venit vremea să prezentăm raportul am întrebat-o pe Păunică ce vom scrie în raport? Răspunsul?

Umeri ridicați. Evident că n-a fost niciun raport, pentru că nu a existat nicio verificare. Pentru mine e clar că avem de-a face cu un al doilea caz Bombonica, și că acela, ca și acesta, de altfel, de la Sectorul 3, sunt doar vârfuri de aisberguri.”, afirma consilierul local PNL

Share