PSD a refuzat să facă stocuri de medicamente şi echipamente de protecţie

Share

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat, în timpul dezbaterii moţiunii simple, iniţiate împotriva sa de PSD, numeroase documente.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Acestea dovedesc că guvernele PSD au refuzat solicitările DSU, pentru constituirea stocurilor de medicamente şi echipamente de protecţie.

Documentele au fost emise de DSU în perioada 2017-2019. DSU era condus atunci, ca şi acum, de Raed Arafat.

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în mod repetat, a solicitat Ministerului Sănătăţii, începând din luna aprilie 2017, constituirea stocurilor de medicamente şi echipamente de protecţie. Toate demersurile efectuate în perioada 2017-2019, care au avut ca scop constituirea unor rezerve la nivel naţional de medicamente şi materiale sanitare, nu au fost luate în considerare de guvernele PSD, aşa cum rezultă din adresele DSU.

V-am adus aici aceste documente. Documentul numărul 1, adresat domnului secretar de stat Gabriel Florin Puşcau, în 14 aprilie 2017. Documentul numărul 2, adresat în 20.10.2017 domnului ministru Florian Bodog. Documentul numărul trei, adresat domnului Grasu, secretar de stat în 31 iulie 2019. Documentul numărul 4, adresat în 22 august 2019, ministrului de Interne de la acea vreme. Toate acestea sunt în arhiva MĂI, vi le dăruiesc să le aveţi la grupul PSD.

Aşadar conducerea DSU i-a informat pe miniştrii guvernului Dancila că există vulnerabilitate la nivel naţional generată de lipsa echipamentelor de protecţie a personalului medical implicat în tratarea pacienţilor înalt contagioşi. Dvs. aţi fost la guvernare, nu aţi pregătit ţară pentru pandemie”, a acuzat Vela.

Share