Revista presei. Vantu, borfas cu intentii criminale?

Share

Curentul: Vîntu – un borfaş cu intenţii criminale, protejatul cadrelor corupte din SRI. “Cătălin Harnagea, fostul şef SIE, iese la rampă cu noi acuzaţii la adresa lui Sorin Ovidiu Vîntu. Micul infractor dintr-un tårg de provincie avea aspiraţii de amploare: conducerea Romåniei, transformată eventual într-un bantustan privat. Persoanele care-i stăteau în cale urmau să fie asasinate. Pe lista lui Vîntu se aflau pe långă fostul şef al SIE şi alte personaje care-i încurcau afacerile – Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Băcanu.”

citeste aici: articolele din Evenimentul zilei şi România liberă, publicate în 10,  11, 12, respectiv 13 decembrie 2001, care dezvăluie planul asasinatului lui Harnagea, aşa cum reieşea el din stenogramele unor conversaţii dintre orchestratori

FOTO: Wikipedia

Evenimentul zilei: Circuitul banilor Petrom-Vîntu-Popa. “SECRETUL OFFSHORE. Banii cu care Sorin Ovidiu Vîntu l-a alimentat pe Nicolae Popa, printr-un complicat traseu transfrontalier, provin din afacerile cu sindicaliştii lui Liviu Luca, pe spatele Petrom.”

Puterea: Marius Iacob: Parchetul Capitalei a propus să preluăm noi cauza “Vântu”. S-a lămurit enigma competenței Parchetului General privind favorizarea infractorului. “Șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Marius Iacob, precizează că unitatea de parchet pe care o conduce a preluat dosarul privind săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului de către Sorin Ovidiu Vântu ca urmare a propunerii înaintate de parchetul inferior ierarhic competent să instrumenteze această cauză”

Romania libera: Statul, mogulii şi jurnaliştii (Editorial de Cristian Ghinea) “Cazul Sorin Ovidiu Vîntu a dus la o fraudare morală în masă a ideii de presă: se vorbeşte despre conflictul dintre stat şi presă, dintre justiţie şi presă. Dar de când reprezintă Sorin Ovidiu Vîntu presa?”

Gandul: Un fals ordinar pe site-ul Amos News (CT Popescu) “Mi se atrage atenţia că pe site-ul Amos News Informaţia.ro apare o aşa-zisă scrisoare deschisă a lui Cristian Tudor Popescu către preşedintele Traian Băsescu. Ţin să precizez că nici un rând din acest text nu îmi aparţine, numele şi fotografia mea fiind alăturate în mod fraudulos acestei manopere de către indivizii care deţin acest site.”

Curierul national: Sclavii taxelor. “INS: Reţinerile suportate de angajat şi angajator, respectiv contribuţii sociale şi impozite, reprezentau anul trecut 43% din costul cu forţa de muncă. Astfel, România se numără printre statele UE cu cele mai ridicate sarcini fiscale, alături de Slovenia şi Suedia. În T2, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a crescut cu 3,1% faţă de T1, datorită deplasării muncitorilor spre agricultură”

Ziarul financiar: La doi ani de la începutul crizei financiare, România nu găseşte drumul către redresare. “Căderea băncii americane Lehman Brothers în urmă cu doi ani de zile, cel mai mare dezastru financiar din istorie, a însemnat începutul oficial al unei crize financiare şi economice care a răscolit întreaga lume de business şi a trimis la pământ multe companii şi bănci”

Bursa: Nabucco începe goana după furnizorii de gaze. “Decizia finală de investiţie pentru proiectul gazoductului Nabucco va fi luată de către cei şase acţionari după ce aceştia vor contracta gaze naturale pentru aprovizionarea conductei şi vor fi negociate contractele de transport cu traderii.”

Share