Revista presei. USL pregăteşte parteneriatul estic?

Share

CurentulUSL coace „parteneriatul estic“ în dauna celui cu UE și SUA? “Partenerii strategici ai României – UE și SUA – au devenit în ultimele luni simple ținte în poligonul de tragere al USL, acolo unde se croiește o nouă haină pentru o viitoare Românie. Una supusă izolaționismului față de principalii actori mondiali alături de care Bucureștii începuseră, timid dar sigur, să joace pe scena internațională”

EvZUSL dă iar în Băsescu cu veto-ul la UE “Şeful statului nu a răspuns presiunilor venite din partea coaliţiei majori tare, dar i-a trimis o scrisoare, deocamdată secretă, premierului Victor Ponta”

PutereaLiderii USL se folosesc de Parlament ca să-l înghesuie pe preşedinte la Bruxelles. Antonescu şi Ponta îl vor marionetă pe Băsescu “USL a adoptat o rezoluţie, iar premierul a cerut să vorbească plenului Parlamentului, marţi, pentru a-i trasa mandatul lui Băsescu. Deşi Legislativul nu are nici o atribuţie în acest sens. Bugetul Uniunii Europene a devenit teren de bătălie electorală la Bucureşti şi nu se ştie dacă vom mai primi măcar promisiunea unor bani de la Bruxelles”

GândulContraatacul lui Ponta: “Mi-am trimis consilierii la Cotroceni să-l înveţe pe Băsescu ce să spună la Bruxelles. Habar n-avea ce s-a negociat” “Un nou episod în războiul dintre Palatul Victoria şi Cotroceni pe tema poziţiei României în negocierile de la Consiliul European. Premierul Victor Ponta a ieşit la atac, susţinând că şi-a trimis consilierii să-l “înveţe” pe Băsescu ce să spună la Bruxelles”

Cronica românăBlaga consideră “pierdere de vreme” reunirea plenului Parlamentului “Preşedintele PDLVasile Blaga a declarat luni că o şedinţă a plenului reunit al Parlamentului pentru a discuta poziţia României la Consiliul European este ,,pierdere de vreme”, susţinând astfel că va discuta cu grupurile parlamentare democrat-liberale pentru a stabili dacă vor participa la şedinţă”

România liberăZgonea: Nu-i impunem preşedintelui Băsescu un mandat pentru Consiliul European, îi recomandăm Zgonea: “Aceasta este obligaţia noastră, avem o lege cu privire la raporturile dintre Guvern şi Parlament, au fost câteva articole declarate neconstituţionale, dar este obligaţia noastră”

AdevărulCortina de bani a Europei. Armele României în negocierea bugetului UE “România intră în negocierile de la Bruxelles cu şanse de a obţine mai mulţi bani din bugetul viitor al UE, dar sumele pe care le-ar putea primi riscă să fie mai mici decât ceea ce spera”

BursaPremierul Turciei: “Israel este un stat terorist” “Primul-ministru turc Recep Tayyip Erdogan a catalogat Israel drept un stat terorist, ca urmare a bombardamentelor asupra Fâşiei Gaza”

Share