Revista presei. USL, în off-side cu referendumul lui Băsescu

Share

România liberă: Referendumul lui Băsescu: Cum s-au lăsat în off-side PSD şi PNL “Şeful statului poate convoca un referendum pentru reducerea numărului de parlamentari, chiar dacă Legislativul nu a avizat ieri solicitarea sa. PSD şi PNL au votat diferit. Spre seară, social-democraţii i-au acuzat pe liberali că ar fi încălcat, în ultimul moment, o înţelegere din cadrul USL, care prevedea tocmai emiterea unui aviz favorabil la solicitarea şefului statului.”

Gândul: USL – ba DA, ba NU. Scandal între PSD şi PNL, după ce au votat diferit la „referendumul lui Băsescu” “Liderii grupurilor parlamentare ai PSD îi acuză pe partenerii de guvernare de la PNL că nu au respectat decizia a USL şi au votat împotriva referendumului iniţiat de preşedintele Traian Băsescu”

Adevărul:  “Comisia de revizuire a Constituţiei a eliminat ieri o prevedere din Legea fundamentală care le permitea judecătorilor de la Curtea Constituţională să se pronunţe asupra unor hotărâri ale Parlamentului”

NaţionalPSD dă PNL-ul pe mână lui Chiţoiu! “Convinşi că liberalii nu pleacă de la ciolan, indiferent câte mizerii trebuie să îndure, pesediştii i-au în calcul planul B: operarea PNL şi PC în vederea obţinerii unor formaţiuni mici şi mai flexibile

Curentul: Primarul Cătălin Cherecheș, anchetat pentru șpăgi și pentru preluarea unui trust de presă din Maramureș “Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este anchetat de către procurorii DNA pentru acte incompatibile cu calitatea de edil. Cherecheș este bănuit că ar fi preluat la începutul anului un trust local de presă, folosindu-se de fonduri de la bugetul local”

EvZ: Fenechiu sub presiune: Vânzarea CFR Marfă intră în prelungiri “Chiar dacă mâine va fi desemnat un câștigător pentru CFR Marfă, vânzarea companiei se va face probabil de abia după câteva luni, din cauza contestațiilor

Puterea: Ştergerea datoriilor CFR Marfă nu a fost notificată la CE “Guvernul nu a notificat oficial Comisia Europeană (CE) cu privire la ştergerea datoriilor companiei CFR Marfă în plin proces de privatizare. În consecinţă, Comisia nu are un punct de vedere asupra acestui subiect, a declarat marţi Antoine Colombani, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru concurenţă, Joaquin Almunia”

Curierul naţional: Mita, doar un mit? Firmele nu văd corupţia “Un studiu Ernst&Young arată că doar 19% dintre firmele româneşti cred că mita este o practică frecventă, faţă de 37% în Europa de Est”

Bursa: “Maşina de zvonuri” sapă la metrou “Construcţia Magistralei 5 de metrou reprezintă cea mai amplă lucrare de infrastructură demarată în Capitală în ultimii 23 de ani. Costurile sunt pe măsură, peste 1.200.000.000 de euro”

Share