Revista presei. USL este pe făraş la Bucureşti

Share

EvZ: Târgul care îngroapă USL la Capitală “O înţelegere încălcată de Crin Antonescu face ca PSD şi PNL să se îndrepte spre candidaturi separate. Pentru a nu se trezi după alegerile locale cu trei primari de sectoare de la PSD, Crin Antonescu a preferat să încalce târgul făcut cu Victor Ponta”

Gandul

Curentul: Silviu Mănăstire, consilierul „divident“ al lui Bode, fals în declaraţia de avere “Ministrul Economiei, Lucian Bode, iese din nou în evidență prin consilierii săi dalmațieni, tocmai când credea că scăpase. Scăpase însă doar de Radu Cristescu, fostul șef al ADS recuperat în armata sa de consilieri personali după ce fusese demis de ministrul Agriculturii pentru grave nereguli, inclusiv pentru protejarea afacerilor firmei Grivco înființate de Dan Voiculescu”

Adevarul: Trecerea la euro, bătută-n cuie: 2015 / Se alege praful de acordul Schengen? “Guvernul a aprobat Programul de Convergenţă 2012, care prevede că peste mai puţin de trei ani vom adopta moneda unică. Până atunci, vom avea de îndeplinit criterii drastice de aderare” / “Berlinul sprijină iniţiativa lui Sarkozy privind restabilirea controalelor la frontierele naţionale”

Bursa: Trei nume şi un singur premier (editorial de MAKE) “Premierul cu trei nume a început să se bâlbâie – a admis că limitarea la 15% a despăgubirilor la naţionalizare, pe care o propune, creează o nedreptate, dar că a trebuit să aleagă între a face dreptate şi… România”

Puterea: A intrat frica în vulturul MRU “Mihai Răzvan Ungureanu s-a trezit cu o lovitură peste mâna întinsă către PNL – liberalii nu îl recunosc drept membru de partid. Şi pe bună dreptate, deoarece, conform Statutului PNL, actualul premier şi-a pierdut de multă vreme calitatea de liberal cu acte în regulă”

Romania libera: Pământ subnutrit. Doar pe un sfert din suprafaţa agricolă a României se aplică îngrăşăminte în mod ştiinţific. Solurile României ”se topesc” sub ochii noştri. Grânarul Europei devine un imens pustiu “Calitatea solurilor româneşti se degradează accentuat. Spre exemplu, humusul- cel mai valoros “ingredient” al solului- s-a înjumătăţit în doar trei decenii. În acelaşi timp, românii aplică de cinci ori mai puţine îngrăşăminte decât media UE. Ce efecte va avea sărăcirea solului românesc?”

Fin.ro: Blejnar: Nivelul evaziunii fiscale pare a se situa la 25-30% din PIB “Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar spune ca nu poate cuantifica nivelul actual al evaziunii fiscale si nici nu poate indica o cifra totala din care trebuia sa obtina suplimentar doua miliarde euro prin combaterea evaziunii, justificand ca Fiscul nu are o directie specializata pentru astfel de calcule”

Gandul: Anul acesta, muncim 138 de zile doar pentru a ne plati taxele la stat. Când vom sărbători Ziua Eliberării Fiscale în România“Românii vor “sărbători” în luna mai “Ziua libertăţii fiscale”, după modelul american “Tax Freedom Day”. Pe scurt, este vorba de o dată simbolică, fiind ziua până la care se consideră că angajaţii muncesc strict pentru a-şi plăti taxele la stat, din această zi ei începând să câştige bani pentru ei înşişi”

Curierul national: Campania prezidenţială din Franţa ia astăzi sfârşit: Hollande este dat deja învingător “Un nou sondaj de opinie realizat de institutul CSA pentru postul de televiziune BFMTV îl creditează pe candidatul socialist François Hollande cu 29 la sută din intenţiile de vot la primul tur de scrutin de duminică. În schimb, pe Nicolas Sarkozy – cu doar 24 la sută”

Share