Revista presei. Un lider african a girat pentru Baaklini

Share

Romania libera: Cine este liderul african care a girat pentru Baaklini “Jean-Marie Doré s-a aflat la un pas de a fi asasinat, s-a declarat prieten al dictatorului liberian, Charles Taylor, implicat în scandalul diamantelor sângerii, şi a părăsit postul de premier la câteva zile după ce a trimis la Bucureşti garanţii pentru Said Baaklini, omul de afaceri arestat pentru o tentativă de fraudă de 60 milioane de euro.”

foto: Romania libera – Libanezul Said Baaklini, adus din Bulgaria şi arestat

fotoinfo: Instanţa supremă a decis, vineri, arestarea preventivă a libanezului Said Baaklini, adus în urmă cu o zi din Bulgaria, de către autorităţile judiciare, pentru a fi cercetat de procurorii anticorupţie în dosarul privind restituirea nelegală de TVA de 60 de milioane de euro

Financiarul: Cum se va face noua recalculare a pensiilor. Ce s-a decis la intalnirea de la Cotroceni “Pentru a se respecta decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, trebuie suspendată recalcularea pensiilor pe baza hotărârii din iulie a guvernului şi emisă o altă hotărâre, prin care “greul” procesului – adeverinţe de vechime şi venituri – să cadă în sarcina guvernului şi nu a pensionarilor. Totodată, procesul de recalculare a pensiilor a fost extins până la 31 decembrie 2011.”

Adevarul: Băsescu: Vîntu şi Voiculescu au ţinut naţiunea dezbinată într-o perioadă de criză “Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că trusturile de presă deţinute de Vîntu şi Voiculescu au manipulat naţiunea şi au promovat exemple mincinoase legate de pensiile militarilor”

EvZ: Băsescu se războieşte cu rezerviştii pomanagii “Militarii care s-au pus pe lista de trecere în rezervă înainte de termen pentru a lua bani de la stat au fost scoşi duminică seară de preşedintele Traian Băsescu ţapi ispăşitori pentru scandalul pensiilor militarilor.”

Financiarul: Varfurile de plata a datoriei publice: iulie si octombrie – 1,95 mld. euro “In 2010 au fost plasate titluri de stat in valoare de 41 mld. lei, cu 58% mai putine decat in 2009. In trimestrul I din 2011, nivelul imprumuturilor programate ar putea depasi 13 mld. lei”

Curierul national: Cifrele rele din imobiliarul românesc “După 3 ani de criză, sectorul imobiliar poate fi caracterizat prin arierate de 1,2 mld. euro, insolvenţe, mall-uri abandonate şi 30.000 de agenţi imobiliari pe drumuri. Preţurile au ajuns la nivelul de acum 5 ani şi continuă să scadă, iar încercarea Guvernului de resuscitare prin Prima Casă a eşuat”

Bursa: Tentativa de fuzionare a BVB – Sibex a fost reluată “Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucureşti şi Sibex, dezbătută la finalul săptămânii trecute, la Predeal, nu a întâmpinat obiecţii explicite din partea participanţilor – conducerile celor două burse, oficiali ai CNVM şi SIF-uri. Unii dintre cei prezenţi au fost, însă, mai rezervaţi.”

Share