Revista presei. Topul premierilor anticonstitutionali

Share

1. Nastase; 2. Tariceanu; 3. Boc – asa arata clasamentul pe ramura la numarul de ordonante de guvern neconstitutionale, anunta Curentul. Acum, trebuie sa recunoastem ca acest clasament este oricum subiectiv, pentru ca el depinde foarte mult de jocurile politice care s-au facut, pentru a se declara neconstitutional un act normativ sau altul.

Indiferent daca credem in faptul ca judecatorii de la Curte sunt lebede albe sau ce anume vrem noi. Motiv pentru care am dedicat ilustratia acestui post fostului premier Adrian Nastase, zis si Bombonel in timpul liber.

Adevarul scrie despre greva profesorilor, folosind un titlu sugestiv: Elevii despre greva profesorilor: „Este haos! Noi, elevii, am fost mereu la mijloc“. Depinde cine si de ce provoaca haosul. Si in ce scop. De exemplu, putem sa aducem aminte despre legaturile dintre unii lideri de sindicat si un mogul de presa, care i-a cointeresat printr-un anumit consiliu de administratie.

Curierul National anunta ca Guvernul insista pentru largirea bazei de impozitare. Trebuiau sa aiba astfel de initiative de vreun an de zile, nu acum, cand deja este foarte-foarte tarziu.

Deschiderea de pe website-ul EvZ pune problema unei alternative la concedierile de bugetari anuntate de Guvern: taierea salariilor cu 20%.

Culisele şedinţei de la Cotroceni: Pe ce miniştri s-a supărat Băsescu – aflam din Romania Libera.

Citam din titlul descriptiv al main-ului din Gandul, suficient de sugestiv ca sa ne scuteasca de comentarii: PD-L garantează UDMR prezenţă veşnică în Parlament contra sprijin pentru Constituţia lui Băsescu. Subtitlu – Marko Bela joacă tare: spune că nu vrea unicameral şi îi cheamă pe democrat-liberali la negocieri. În PD-L a apărut soluţia: maghiarii să aibă locuri „proporţionale” în Legislativ cu „reprezentativitatea lor în teritoriu”.

Niculae (cel de la Interagro, pentru ca mai este unul, cel de la Brasov, care se cheama Neculaie) este nasul gazului ieftin, sustine Jurnalul National.  Intrebare: pentru ce sunt gazele? Raspuns: pentru industria chimica, din care Niculae detine o halca. As fi foarte incantat daca dl. Niculae ar avea bunavointa sa faca si conformizarea terenurilor pe care tine facilitatile industriale, pline de nitrati si nitriti, deci compromise si ca investitie imobiliara si ca orice. Daca sadesti o floare acolo, iese floare carnivora.

Si directorul Institutului de Prognoza Economica de la Academia Romana, Lucian Liviu Albu, sustine, citat de Ziarul Financiar, ca numirile politice au efecte devastatoare in economie.

StareaPresei.ro

Share