Revista presei. Suntem aproape în rând cu Ucraina

Share

AdevărulCriza politică ne împinge în rând cu Ucraina “Comisia de la Veneţia verifică respectarea statului de drept în România. O procedură similară a vizat Ungaria şi ne apropie de state precum Albania, Armenia, Azerbaidjan, Moldova sau Ucraina”

sursa

România liberăNaţionalism. Jocul de-a „europeanul bun” şi „europeanul rău” al lui Ponta şi Antonescu riscă să scape de sub control. Sciziune totală în relaţia cu Bruxelles-ul “Crin Antonescu şi Victor Ponta nu se mai înţeleg în chestiunea atitudinii lui Jose Barroso, cu privire la acţiunile USL din această vară. Poziţiile antagonice ale celor doi aliaţi relevă o nouă realitate: politica externă a României este acum marcată nu doar de divergenţele de viziune şi atitudine dintre Guvern şi Preşedinţie, ci şi de cea din sânul majoritatăţii parlamentare”

CurentulParlamentul penalilor “Ralierea în jurul prezumtivilor infractori începe să devină un obicei împământenit în USL, în ciuda faptului că România are cele mai grave probleme pe domeniul justiției de la aderarea sa în UE în 2007”

EvZUSL pune presiune pe procurori “USL pune presiune pe justiţie. Membrii Uniunii nu se împacă cu ideea anchetării fraudelor de la referendum şi au lansat ieri, pe mai multe voci, un atac împotriva procurorilor DNA”

GândulAntonescu face bilanţul interimatului la Cotroceni: Am primit scrisori de la Bruxelles şi Washington. Se pleca de la premisa că se întâmplă lucruri de neacceptat în România “Fostul preşedinte interimar, Crin Antonescu, a spus că a primit scrisori din partea Uniunii Europene şi a SUA referitoare la situaţia din România care plecau de la premisa că în ţara noastră se întâmplă lucruri de neacceptat”

BursaShow la vânzarea Oltchim “Compania germană PCC, Petrochemical Holding Austria, proprietarul RAFO Oneşti, şi AISA, firma omului de afaceri Ştefan Vuza, au fost interesate să cumpere dosare de prezentare ca să participe la privatizarea Oltchim”

GândulMemoriu pentru handbalul vâlcean: Cristian Gaţu cere Guvernului să sprijine Oltchim “Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a făcut un memoriu către Guvern şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) în care prezintă situaţia financiară dezastruoasă de la echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. Gaţu solicită autorităţilor ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim să aibă în contractul de privatizare o clauză prin care să fie obligat la finanţarea formaţiei ce riscă în acest moment să nu mai participe în Liga Campionilor”

Curierul naţionalImobiliarele au dat-o din rău în mai rău “În august, preţurile apartamentelor din România au ajuns la un nou nivel minim pentru a doua lună consecutiv, de la începutul crizei imobiliare şi până în prezent. Panta descendentă a fost puternic resimţită în oraşe precum Braşov, Constanţa sau Ploieşti”

Share