Revista presei. SOV se da bolnav sa pacaleasca Justitia

Share

Curentul: Vîntu vrea să fenteze din nou justiţia, cu ajutorul doctorilor “După modelul binecunoscut de acum, Sorin Ovidiu Vîntu încearcă din nou să păcălească justiţia dându-se bolnav de fiecare dată când are un termen de judecată.”

FOTO: Supravietuitor

Gandul: Harta politicienilor locali şi afacerile lor cu statul “Majoritatea prefecţilor, primarilor, şefilor de consilii judeţene şi adjuncţi ai acestora şi-au trecut, în 2010, afacerile pe numele altor membri ai familiei. Motivul: pentru a putea face în continuare afaceri cu statul fără a fi acuzaţi de conflict de interese.”

Curierul national: Cine va pierde din războiul benzinei? “În acest moment statul încasează redevenţe mici, iar populaţia plăteşte scump combustibilul. ACPR: Ar trebui suprataxat profitul marilor companii petroliere şi terminată investigaţia Consiliului Concurenţei. FORT: Statul ar trebui să crească redevenţele la extracţii astfel încât statul român să încaseze la fel de mult ca în Austria”

Adevarul: Cum ar putea scădea preţul carburanţilor “Tarifele din benzinării vor rămâne la niveluri ridicate atâta vreme cât şoferii vor continua să cumpere la fel de multe produse petroliere. Piaţa carburanţilor este complet liberalizată, preţurile sunt dictate de cerere, iar nicio companie nu-şi reduce tarifele pentru că are costuri mai mici decât competitorii săi.”

EvZ: Cum a ajuns litrul de benzină la 5 lei “Deprecierea leului în raport cu euro şi dolarul şi majorarea taxelor au făcut ca preţul carburanţilor să fie mai mare ca în vara lui 2008, când petrolul era mai scump.”

Romania libera: Gheţea: “Restanţele cresc şi în 2011” “Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor nu crede că supraspecializarea băncilor este o soluţie pentru a depăşi criza şi anunţă că bancherii vor avea probleme şi anul acesta. Consumul se va relansa abia în a doua jumătate a acestui an, susţinut şi de creditele bancare, consideră preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea. Potrivit acestuia, creditele neperformante vor apăsa asupra activităţilor şi a profiturilor bancare şi anul acesta”

Bursa: Consiliul Concurenţei nu are dovezi pentru un complot al benzinarilor “Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei (CC), a declarat ieri că instituţia nu deţine, momentan, indicii că firmele petroliere s-ar fi înţeles să majoreze, în bloc, preţurile la carburanţi”

Financiarul: BM vrea un „cap limpede“ pentru Romania “Premierul Emil Boc si-ar dori la Pala­tul Victoria un grup de economisti straini si romani care sa intocmeasca stra­te­gia Romaniei pe ter­men mediu si lung.”

Puterea: Polidinul, răpus în plină epidemie de viroze. Institutul Cantacuzino a pierdut licenţa pentru unul dintre cele mai cunoscute medicamente “Polidin, un medicament folosit în tratarea afecţiunilor respiratorii, tot mai des depistate la pacienţi în această perioadă, nu mai este fabricat de Institutul de Seruri şi Vaccinuri “Dr. I. Cantacuzino”, din Bucureşti. Drept consecinţă, medicamentul se mai găseşte foarte greu în farmacii sau deloc.”

Share