Revista presei. Sarutul de adio

Share

Gandul: Sărutul de adio: Traian Băsescu l-a sărutat pe obraji pe “decapitatul” Vasile Blaga şi l-a îmbrăţişat înainte de a părăsi Ministerul de Interne. “La capătul unei zile în care s-a ales cu “autodecapitarea” lui Vasile Blaga, Traian Băsescu a ţinut să îl pupe pe obraji. S-a întâmplat pe treptele Ministerului de Interne, după mai bine de o oră pe care preşedintele a petrecut-o alături de fostul (Vasile Blaga) şi de noul (Traian Igaş) ministru de Interne.”

Puterea: Vasile Blaga – inghite sau se razbuna? “De duminică seară de când fostul ministru de interne a anunţat că îşi dă demisia din Guvern şi până ieri la prânz s-a format un adevărat fan-club Vasile Blaga, membri acestuia întrecându-se în a-i ridica osanale. În acelaşi timp însă, influenţii din PDL şi duşmanii triadei BVB îi căutau un înlocuitor”

Evenimentul zilei: Zidul PDL din jurul lui Vasile Blaga, fisurat de Elena Udrea. “Retragerea lui Vasile Blaga şi intrarea lui Traian Igaş la Interne oficializează, practic, o nouă axă PDL-istă aflată pe val, în partid şi la guvernare: Udrea-Falcă-Scripcaru.”

Bursa: Protestul politistilor rupe lantul in PDL. “Gestul preşedintelui de a renunţa la serviciile Poliţiei a dus ieri la un adevărat lanţ al demisiilor în Ministerul de Interne. Cutremurul de la Interne, care a culminat prin demisia inclusiv a ministrului Blaga, a avut replici în PD-L. Garda veche i-a cerut premierului Boc să-i respingă demisia lui Blaga, iar aripa Udrea a scos deja un nou nume la Interne, Traian Igaş, un apropiat al lui Gheorghe Falcă, primar al Aradului şi finul lui Traian Băsescu.”

Adevarul: „Piesa Blaga“, jucată la PDL, scrisă la Cotroceni. “Traian Igaş, apropiatul finului şefului statului, Gheorghe Falcă, a câştigat competiţia din partid pentru şefia MAI. Ultimul dintre greii PDL din Guvern, Vasile Blaga, a demisionat ieri, după scandalul generat de protestul poliţiştilor. Potrivit unor surse, preşedintele i-ar fi cerut demisia încă de sâmbătă.”

Curentul: Boc l-a uns pe Igaş în locul lui Blaga la Interne. “Ziua de ieri a fost una cu multe răsturnări de situaţie în ceea ce priveşte viitorul portofoliului de la Interne, pentru ca spre după-amiază misterul succesorului lui Vasile Blaga să fie risipit prin anunţarea şefului grupului senatorial al PDL, Traian Igaş, drept noul ministru de Interne, după o zi demnă de o adevărată „telenovelă politică“.”

Curierul national: Băncile vor să dribleze poliţia creditelor. “Gheţea: ARB va cere preşedintelui Băsescu să nu promulge legea privind creditele populaţiei în cazul că va fi aprobată în forma actuală. Preşedintele ANPC declara că Parlamentul va aproba “100%” fără modificări legea de adoptare a OUG aşa cum s-a întâmplat şi în comisii. Băncile vor fi obligate să provizioneze toate împrumuturile pentru populaţie aflate acum în derulare dacă pierd un singur proces”

Financiarul: Analistii: BNR va fi prudenta si va mentine dobanda-cheie la 6,25%. “Efectele nesemnificative de runda a doua a majorarii TVA vor determina conducerea BNR sa decida maine mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul minim de 6,25%.”

Share